Wednesday 17 August 2011

Simona Monyová

Jdu do knihovny a letmo vidím jen velké nápisy "Simona Monyová", její fotografie na nástěnkách a proto se rozhodnu si něco půjčit. V regále leží poslední osamělá knížečka s názvem "Otcomilky". Neváhám ani minutu, název se mi zdá vtipný a nápaditý a proto knihu dávám k dalším vybraným. Doma mám sice rozečtené dvě knihy, ale říkám si, že si přečtu něco odlehčenějšího a proto sahám po této knížce. Knihu jedním dechem během večera přečtu. Chytila mě za srdce, v mnohém jsem se našla.




.. A dnes na svém oblíbeném serveru po zhodnocení její knihy čtu, že byla zavražděna před cca 2 týdny. Je to strašné, celý večer zjišťuji informace o jejím osudu, je toho plný internet, jen na idnesu je mnoho článků, na její fanouškovské stránce na Facebooku píše mnoho zarmoucených lidí a já se k nim musím přidat už po jedné přečtené knize. Skvělé příběhy, které nám ukazují život v pravém světle, ale nadlehčený humorem, který mi sedl už na první stránce.

Jistě byla skvělým člověkem, přinejmenším spisovatelem. Přezdívalo se jí Wievegh v sukních. Bůhví, jaký byl doopravdy její osud - nechci soudit její soukromí a důvody její smrti.

Jen je mi líto, že polovina mých hrdinů a oblíbenců je mrtvá..

4 comments:

  1. Takže knížka dobrá i pro nás ještě náctileté..? Dobrá, zkusím od ní něco sehnat. A databáze knih je prostě srdcovka. A je mi líto, co jí manžel provedl. Svět je krutej

    ReplyDelete
  2. To je strašné :(
    Octomilky jsem taky četla, a souhlasím, je to skvělá knížka!

    ReplyDelete
  3. Slečno L.,
    musím se přiznat, že mě její osud zasáhl. Infary má pravdu - svět je krutej, nespravedlností je v něm hojně, ale člověk se musí zkusit ráno usmívat, protože den začíná a cílem je udělat ho hezký sobě i ostatním. Tak se dá prožít život líp a ... krásně ;-).
    Vivi

    ReplyDelete
  4. zaujala si mne. O téhle autorce vůbec nevím jdu si přečíst něco na internetu:) a půjčit knihu!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!