Ingredience:
- 10 rohlíků (nebo veka, toastový chléb, ...)
- 6 větších oloupaných jablek
- 750 g tvarohu
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 2 žloutky
- rozinky
- skořicový cukr
- cca 600 ml mléka
- 2 vejce
- máslo na vymazání a pokapání
↑ Nakrájená kolečka rohlíku
↑ Tvaroh
↑ Bordel jak má být!
↑ Namočená kolečka rohlíku naskládaná do zapékací mísy.
Rohlíky nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka taktéž. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami (nejsou nutné, znám snad milion lidí, kteří je nejedí) a dvěma žloutky. Vymažeme si pekáček a dáme předehřát troubu na cca 170°. Vezmeme si kolečka rohlíků a namočíme je to mléka - po jednom a rychle, aby se nerozmočily. Do vymazaného pekáčku naskládáme rohlíky, poklademe tvarohovou směsí, jablky a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení opakujeme - poslední vrstvou jsou rohlíky. Ty zalijeme zbylým mlékem smíchaným s dvěma rozšlehanými vejci a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme cca 30 - 45 minut (podle toho, jak chceme mít žemlovku křupavou). Z tohoto množství vzniklo cca 8 větších porcí.
↑ Zde ještě originální recept z kuchařky, který jsem si upravila podle velikosti naší zapékací mísy.
Dobrou chuť!
Děláš mi chutě! :D
ReplyDeleteA na blog už jsem dala těch sedm informací... :)
Jooo zemlbábu (jak se jí u nás říká), tu já můžu, zvlášť pokud je správně "rozblemcaná", tu mám úplně nejradši, ale zbytek rodiny jí miluje křupavou, takže je u nás taková žemlovková válka :-D
ReplyDeleteMnam mnam, děláš mi chutě, máme ji příští týden v jídelně, těším se :)
ReplyDeleteŽemlovku mám moc ráda, sbíhají se mi na ni sliny právě teď! :)
ReplyDelete