Tuesday 30 August 2011

BAKING: Žirafí mls

Ingredience:
na těsto:
  • 4 vejce
  • 2 lžičky kakaa (na vaření)
  • 350 g polohrubé mouky
  • kypřící prášek do pečiva
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g oleje
  • 120 g vody
na "polevu":
  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce cukru (+ cukr do pudinku - dle návodu)
  • 1 vanilkový pudink
  • 0,5 l mléka
+ šlehačka na ozdobení

Postup:
Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný tuhý sníh z bílků (po otočení mísy nesmí vypadnout - tak to testuji já a zatím nikdy nevypadl), vodu a olej. Pečeme cca 30 minut při teplotě 150° C.
Oloupaná jablka podlijeme trochou vody a rozvaříme s cukrem, přidáme k nim uvařený pudink (dle návodu na balíčku). Po vychladnutí buchtu polijeme touto směsí a před podáváním ozdobíme šlehačkou.


Poznámky: 
Tuto jednoduchou buchtu jsme párkrát pekly s mamkou. Je lehká, výborná (miluju kombinaci jablek a pudinku!), těsto má pudinkovou konzistenci. Pokud dáte více kakaa, nic nezkazíte (hlavně nedávejte Granko!)
Tento recept mám z časopisu "Pošli recept!". Myslím si, že to není žádné porušování autorských práv, jen chci tuto chutnou buchtu doporučit dalším lidem. :)

Doba trvání: cca 60 minut

Počet porcí: 6


2 comments:

  1. Těším se na foto. Puding samotný moc nemusím, ale v buchtách ho mám ráda. Takže určitě někdy vyzkouším =)

    ReplyDelete
  2. Hned zítra peču! :) Milá lovestory, právě jsi mě okouzlila svým blogem, na kterém si připadám jako ve snu. Čím to?! Prosím více příspěvků a zamilovaných myšlenek! :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!