Thursday 15 September 2011

Knižní tipy (1)

Napadlo mě, že Vám pokaždé na začátku měsíce (nyní trochu se zpožděním) budu dávat tipy na knihy, které mě zaujaly, ať už teď nebo v minulosti. Nevím, jaké jste čtenářky nebo nejste, proto na září doporučuji tyto tři knihy. Nechci vás zbytečně zatěžovat obsahem, který najdete na internetu, spíše jen krátké shrnutí..





1) Bílá masajka - Corinne Hofmannová
Skutečný příběh bělošky, která se zamilovala do Masaje a vzdala se svého života ve Švýcarsku, aby mohla žít s ním. Počáteční romantika ale vyprchá a přemění se ve strach a stres. Jsou ještě další dva díly, které mám zarezervované v knihovně a moc se na těším. Poutavý příběh je v tomto vydání doplněn i fotografiemi.


2) Dítě číslo 44 - Tom Rob Smith
Kriminální příběh, opět podle skutečné události, nabírá z vcelku poklidného začátku pěkné obrátky a má nečekaný konec! Jedna z nejlepších knih, co jsme kdy četla - a to přitom nemám ráda detektivky nebo příběhy s kriminální zápletkou.

3) Pan Kaplan má třídu rád - Leo Rosten
Milá knížečka s nízkým počtem stránek, u které se zasmějete a pobavíte. Inteligentní humor založený na hříčkách našeho jazyka (musím se velmi obdivovat panu překladateli, že vlastně musel vymyslel úplně novou knihu).

Příjemné počtení! :)

7 comments:

  1. Na Kaplana jsem byla kdysi v divadle:) Ale knížka musí být bezva:)
    No jo, krajku, ale nevím, jestli černou nebo krémovou... :D
    A moc děkuju :*

    ReplyDelete
  2. Pana Kaplana mám moc ráda :)

    ReplyDelete
  3. O bílé masajce jsem toho slyšela až až, ale já prostě nemám čtecí náladu. Doma mám dve knihy od Coelha plus asi dalších 5 autorek a nejak se nemuzu premluvit se zacist.... Kaplan by mohl byt taky dobry, pripiruju si ho na svuj seznam :)))

    ReplyDelete
  4. Už si musím najít čas na čtení!

    ReplyDelete
  5. No ono se to nezdá, ale už hubnu měsíc, a myslím, že to je tak 3 a půl kila dola, tak to není zas tak rychle, myslím, že je to docela fér :D Prej postavička kyne :D kecko jedna, beztak máš krásnou postavičku :)))

    jé vidiš to, to se mi hodí, vždycky nemůžu vymyslet co si v knihovně přečtu a potom sáhnu po nějaké kravině v hezkým obalu :D to mi připomíná, že bych tam už brzy měla vrátit knížky nebo mi přijde pokuta :D ta dvojka mě celkem zajímá, díky za typ :))))

    ReplyDelete
  6. Milá slečno L.,
    napřed Ti chci pochválit Tvůj blog, který se pořád a pořád zlepšuje a aktuálně vypadá naprosto dokonale! Mám radost - skvělá práce! ;-)
    První knížku jsem četla, druhou si díky Tvému tipu určitě přečtu a třetí knížku miluju. Dokonce jsem byla před časem na divadelní hře Pan Kaplan má třídu rád s Oldou Víznerem - fantastická záležitost - úžasná muzika a vtipné provedení!
    Měj se moc príma. Vivi

    ReplyDelete
  7. Bílá masajka se mi velmi líbila :) Četla jsem i další díly a ještě mi zbývá film...

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!