Monday 19 September 2011

A co dál? Vstříc lepším zítřkům!

Ač jsou mé dny momentálně krásné (i když obyčejné a školně stereotypní), ráda bych stoupala výš! Cítím pořád velké rezervy ve svém životě. Vím, že nežiju naplno. Ale budu! Jsem nesmírně ambiciózní a cílevědomá, jdu přes mrtvoly, pokud mi to za to stojí. A můj budoucí život mi za to stojí!

Hlavně odmaturovat. Maturita je momentálně můj největší nepřítel. Jsem ve třeťáku a dneska jsme se začali dohadovat o termínu na ples! Příšerné, moje třída je absolutně neschopná týmově spolupracovat! Když něco někdo navrhne, druhý to absolutně zamítne, ale svůj nápad nepřidá. Typické! Chci maturovat z ČJ, AJ, základů společenských věd, zeměpisu (popř. dějepisu) a možná si vezmu nepovinně francouzštinu. Chci se do přípravy pustit už letos - vypracovat nějaká témata třeba na angličtinu, sepsat do počítače díla přečtená do češtiny. Doufám, že se k tomu se svou leností dokopu!:)



Po maturitě plánuju studovat diplomacii na VŠE nebo práva. Můj sen je Praha, takže školu hledám jen tam (taky kvůli J. ♥), navíc jen humanitní studia typu diplomacie, mezinárodní vtahy, politologie, atd.. Doufám, že mě na VŠE přijmou, chtějí příjímačky z AJ, FRJ a matematiky! Myslím, že se ale dá dosáhnout čehokoliv, když člověk moc chce. A vlastně by i ani nevadilo, kdybych byla přijatá na práva. :D

Potom mě samozřejmě čeká spokojený život s J. (doufám!), super byteček v Praze, spousta nových lidí, kafíčko ze Starbucks a doufám, že naplňující studium! :)

Držte mi palce!:)

10 comments:

  1. Taky si idylidky představuju život s mým milým. Ale né vysokoškolský, ten je momentálně nemožný, když on už je pryč na koleji. Ale potom.. Ach, jak je to krásné a přitom bolestivé, když vím, že to nemusí vyjít..
    Jsi opravdu hodně ambiciózní. Já také, ale né tolik, jako ty =)) Já pořádně nevím, co bych chtěla v životě dělat. Ale stejně plno lidí má jinou práci, než jakou má vysokou školu. Každopádně, pokud se začínáš podstivě připravovat už ve třeťáku, tak to zvládneš lehce. Já myslím, že maturu zvládnu, i kdyby to měly být čtverky, hlavně ji chci mít z krku. Víš co si podstivě zpracovávej? Četbu!! Já už na to vůbec nemám čas, nebo se mi ani moc nechce. Obsah stáhnu, ale dál..? Do toho se začínají kupit maturitní otázky. No jéje.
    Ále pryč od školy a zpět ke vztahům. Jak já jsem šťastná, když jsem šťastná ve vztahu a můžu číst vaše blogy, jak jste i vy šťastní... =)

    ReplyDelete
  2. ambiciózní lidi obdivuju, sama taková nejsem, i když bych ráda :) studuješ gympl? TAK ti závidím ty předměty, ze kterých bude maturovat! na to bych se učila dnem i nocí s radostí. asi si teď budeš klepat na hlavu, ale představ si holku, která 4 roky studuje letectví na průmyslovce, dva roky se pak bez úspěchů hlásí na humanitní obory všeho druhu a vš, nikam se nedostane a tak skončí zase na dopravce? to je prostě psycho :D ZSV mě hrozně baví, zeměpis by mě taky bavil, děják už možná trochu méně, je toho hrozně moc, ale dalo by se to, si myslím a francouzština dobrovolně, jsi fakt dobrá prostě! a já ti děsně moc držím palce, aby jsi to zvládla! i když to je ještě daleko.
    jinak třídu jsme v tomto měli úplně stejnou, nic is z toho nedělej. lepší je stát se tichým pozorovatelem a smát tomu z povzdálí, jak se druzí hádají pro úplné kraviny, místo aby se jako dospělí lidí rozumně dohodli na nějakém kompromisu. ne?
    co se kníh ještě týče, líbila se mi Jíst meditovat milovat. kniha rozhodně lepší jak film. jako vždy :) anebo miluju knihy Dana Browna - můj oblíbený autor! v aj nečtu, to bych knihu asi nikdy nedočetla :) ale chtěla bych se o to pokoušet. fakt bych ráda četla aj knihy! ty je čteš? a kdy jsi s tím začala? a jak ses to naučila je číst, aniž bys musela překládat každé druhé slovíčko? dokázala bys číst i knihy ve fj?

    ReplyDelete
  3. Zatím používám ten šampon z té kvalitní řady a cítím to na těch vlasech, že jsou po tom lepší. Lněné semínko jsem si dneska koupila a budu ho jíst po kilech, aby se mi ty vlasy zlepšily :D :D Ne, to zas ne, ale chci mít zpátky svoje vlasy.
    Přesně to si říkám taky! Jsem cílevědomá a udělám maximum pro to, aby moje budoucnost byla co nejlepší! :) A koukám, že jsme si zase v něčem podobné. Taky moc toužím po tom být na VŠ v Praze a nejvíc toužím po právech na UK! TO je můj sen už dlouho, snad se dostanu. Budu letos chodit na přípravné kurzy a už se na přijímačky připravuju, udělám prostě maximum pro to, abych se tam dostala. A jako náhradní mám taky humanitní studia, to mě prostě baví. A ani nevíš, jak moc se těším na ranní snídaně ve starbucksu, které si chci jako vysokoškolačka dopřávat :)

    ReplyDelete
  4. díky, že jsi se zapojila :) doufám že bude více takových, aby to k něčemu bylo :)
    opravdu ti přeju abys dosáhla toho, po čem toužíš, protože pilní lidé jako jsi ty, si to zaslouží :)
    slibuju, že knihy v AJ zkusím číst. slibuju to sama sobě. chci svou Aj zlepšit, halvně rozšířit sloví zásobu, to je u mě kámen úrazu! a jazyky mě baví a jednou bych je chtěla ovládat dokonale. ale to už říkám asi deset let a nic pro to nedělám :) chci to změnit. problém je, že moje chci je oproti tvému nic, prostě nefunguje :D

    ReplyDelete
  5. Jsem ve čtvrtém ročníku na gymplu, takže mě NSZ a příprava a maturita čeká už tenhle rok. Jinak den otevřených dveří na PF UK ti doporučuju, taky jsem tam byla a docela jsem se i dozvěděla zajímavé informace a hlavně jsem dostala strašnou spoustu letáčků a brožurek, ze kterých jsem si udělala výpisky důležitých informací a to se vždycky hodí :) Nezapomenu na ten pocit, jak jsem s kamarádkou seděla v té obrovské posluchárně a proděkan tam mluvil do mikrofonu informace ohledně přijímaček atd.. neuvěřitelné :) A NSZ chci zkusit všechny termíny, abych měla co největší šanci.. čím víckrát je budu dělat, tím víc si zvyknu na typy otázek a půjde mi to snad lépe. Ještě doufám v body za jazykovou zkoušku a za maturitu s vyznamenáním, to by se hodilo :)
    No jasně, můžem tam spolu na snídani určitě někdy zajít :) už se těším :D A ty jsi z Prahy?

    ReplyDelete
  6. No pozvaná jsem sice byla jen já, ale sama jsem nebyla :). Zajímala jsem se trochu více o značku a náhodou jsem se jim zalíbila a tak mi nabídly, zda-li bych nechtěla přijet na prohlídku jejich kamenného obchodu v Praze :). A tak jsem souhlasila.. a zbytek znáš :):D

    ReplyDelete
  7. Ambiciózní cíle :) Já jsem stejná, jen jsem teď hrozně líná se začít opravdu učit. Maturovat bych chtěla ze stajných předmětů jako ty (místo FRJ je u mě NEJ :)) a ráda bych zamířila na cokoliv humanitního, ale nejraději bych studovala v cizině žurnalistiku :) Když né cizina tak stejně jako u tebe Praha :) Studuješ gympl?

    ReplyDelete
  8. Ano ano, Becky nám zmizela, ale netuším proč a strašně mě to štve :/ Jinak přesně jak říkáš, kdyby pohovor vyšel, padá Anglie, ale vzhledem k tomu, že mě v poslední době nevychází nic, nemusím mít o Anglii strach :D

    Tak ten první odstavec zní naprosto krásně a odhodlaně, jen tak dál slečno. Já myslím, že maturita pro tebe problém nebude :)) tak vy už ve třeťáku takhle plánujete joo? Hele tohleto dohadování je všude, naše třída se právě při této příležitosti vždycky dokázala pohádat, šílený. Jinak tvá předčasná příprava je velmi dobrý nápad, jen lajdák jako já, je dělal těsně před svaťákem :D Budu ti přát ať se na VŠ dostaneš :)) taky jsem snila o Praze, ale bohužel mi nevyšla ani jedna. Ach ta poslední věta, zní to pohádkově krásně a já ti to přeju :))) A já budu mít byteček v Brně a na chlapy budu kašlat :D

    ReplyDelete
  9. Já bydlím u Písku v jižních čechách, do Prahy to mám hoďku a čtvrt cesty busem.. :) Jo, je to sen. Snad se nám splní :)

    ReplyDelete
  10. Když jsi ve třeťáku, to je ještě ta matura pořád daleko .. já jsem teď ve čtvrtáku a to už mi jde sakra o kejhák!!! a pokud si už teď uděláš nějaká maturitní témata do něčeho, tak to Ti budu gratulovat, protože já mám jedno do čštiny a jedno do dějepisu =D no jo ne že už bych neměla moc času =D

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!