Sunday 11 September 2011

11/09/01

Dnes je to přesně 10 let. Od doby, kdy vyhasly desítky či spíše stovky lidských životů. Jejich počet se blíží 3 tisícům. Mezi oběti se ale nezapočítávají sebevražední útočníci a já je taky nezahrnuji do tohoto smutně dlouhého seznamu - nepatří tam. Pořád nechápu důvod, proč se tomu tak stalo. Ovšem, že chápu následky toho důvodu. Zničená dvojčata a především spousta mrtvých lidí. Spousta rodin ztratila své příbuzné, stovky dívek své přítele, stovky kluků své přítelkyně a tisíce lidí i své přátele. Všem těmto lidem i po deseti letech museli zůstat šrámy na duši.



Osud je někdy zlý. Věřím v něj. V to, že se to tak mělo stát. Že tito lidé měli napsán konec této jedné kapitoly zrovna 11. září. Kdyby byl pan X byl v metru místo v jednom z mrakodrapů, stalo by se něco tam. Třeba Vám to připadá hloupé, ale věřím na spoustu nadpřirozených věcí.

Proto s nesmírnou úctou k těmto lidem vzpomínám na den, kdy jsme stáli v pozoru v lavicích a drželi minutu ticha. Ve druhé třídě mi ještě nedocházelo spoustu souvislostí.


Nevěřím ani v jednu z konspiračním teorií - třeba že USA tento útok naplánovala sama. Bohužel se tam stalo a mohlo za to několik členů teroristické organizace. Amerika se bojí i dnes, dostává spoustu výhružných upozornění, že by mohla být zničena další budova. Bojí se o své lidi každý rok v den výročí a asi nejen to. Nevím, co by se stalo, pokud by se něco takového událo v České republice. Co by udělala vláda, kolik obětí by bylo, jaká další opatření by se udála..

Doufejme, že už dlouho se nic takového nestane v žádné ze zemí, v žádném z měst po celém světě.

3 comments:

  1. Krásně jsi to napsala...
    No, já to taky slavila zvlášť, a peníze mi dala P.-ova babička ;)

    ReplyDelete
  2. K tvému komentáři, jsem ráda, že jsem si ti trefila do stylu, nu já si budu muset nějaký to tríčo pořídit, asi až dám dolů tak dvě tři kilča tak za odměnu :D

    To to letí, ani bych neřekla, že už je to 10 let. Pořád se něco děje, poslední dobou se mi zdá, že je toho víc a víc, ale pěkně ses nad tím zamyslela :))

    ReplyDelete
  3. Já té konspirační teorii věřím. Stačí totiž jediný fakt a to ten, že dvojčata měla takovou ocelovou konstrukci, aby případnému nárazu letadla odolala. Další věc, že jedno z dvojčat se po nárazu letadla mírně naklánělo, ale najednou začlo padat rovně. Proč? Protože bylo odpáleno z nižší výšky. Stejný důvod, proč se tedy vůbec zřítily.. Kdyby do nich narazilo letadlo, spadla by možná jen vrchní část..
    A už nemluvě o tom, že zmizela i jedna mnižší budova vedle, v které byly všelijaké dokumenty o kdejakých nekalých věcech, či co přesně, to už nevím. Každopádně tento den změnil svět, to je pravda..

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!