Friday 14 February 2014

Únorové radosti

Únor, který spíš vypadá březnově nebo dubnově (což mě nesmírně těší), mám skoro celý volný. Škola mi po úspěšném zakončené prvního semestru začíná až 24.2. a tak mám možnost využít čas pro sebe a strávit ho, jak chci.



1. Úklid
Divíte se, že úklid jsem zařadila mezi radosti? Uklidit si pracovní stůl, skříň s oblečením nebo spížku a ušetřit tím v budoucnu hodně času je pro mě vážně potěšením. Jsem hrozný bordelář a pořádek mi moc dlouho nevydrží, ale šuplíky u stolu mám v pořádku už od konce zkouškového a vážně vím, kde co je a kde to hledat. Stejně tak úklid počítačový, zatřízené materiály ve složkách, aktualizované dokumenty, přečtené e-maily.. Navíc prý uklízení pomáhá odbourat stres.

2.  Hudba
Hudba mě provází celý rok, pořád. Není dne, kdybych si neposlechla své oblíbené hity nebo neprozpěvovala úryvky rádiových novinek. Momentálně je to třeba Lemon Tree nebo Love Me Again. Nemůžu taky zapomenout na svého oblíbeného Eda Sheerana.

3. Divadlo, filmy, knihy
V zimě ještě není moc příležitostí na výletování, naopak do divadla nebo do kina si radši zajdu právě v tomhle období. Doporučuji třeba Saturnina v podání Divadla ABC. Báječně strávený večer (a pokud jste ho nečetli v Jirotkově verzi, rychle po této útlé knížečce sáhněte). "Must-see" v rámci kinematografie je třeba The Wolf of Wall Street.

4. Barevné oblečení
Tráva se teprve začíná zelenat a stromy jsou pořád holé. Proto ráda šedé ulice rozzářím barevnými šátky, šálami nebo svým úžasným modrým kabátkem. Třešničkou na dortu je vedle hezké brože nebo výrazných náušnic úsměv.

5. Zeleninové krémy a husté polévky
Ty miluju celoročně a zvláště v těchto měsících. Pórková, květáková, dýňová a třeba mrkvová se zázvorem, kterou jsem právě dovařila. Základem je čerstvá zelenina, kvalitní vývar a voňavé koření. S opečeným toastem a bylinkami je taková polévka báječná večeře.

A čím si radost děláte Vy? 



9 comments:

  1. Já si dělám radost permanentně jídlem ^^ (vařením, pečením, i když mám teda jen skromné kolejní vybavení a nemám ani pořádný hrnec, natož třeba mixér :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jídlo je můj nejlepší kamarád. :D a taky vařím na koleji, kde ani není trouba.. :( ale mixér jsme si koupili, jak tyčový, tak klasický s metličkami. tak šlehám a mixuju o sto šest!

      Delete
  2. Tak s tím uklízením bych měla už vážně začít :-D Jenže já mám "prázdniny" už dva měsíce, a tak to se prostě nedokopeš :-D Jinak Jirotka a Saturnin je must-reed, a s tím divadlem si mě dost navnadila, určitě se po něm poohlédnu. Leonarda v tom novém filmu už mám stáhlého, ale pořád na něj není dost času. Přesto se nesmírně těším, to je určitě must-see :)
    No a s tou hudbou, Ed je klasa, hlavně s tou písničkou k Hobitovi, tak mi vždy běháý mráz po zádech. Jinak Love me again je taky super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. je to must see - tak hurá do toho!! :) a do úklidu také. :D

      Delete
  3. Já si dělám radost knihama a plánováním dovolené, doporučuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dovolená a její plánování jsou v pořadí, už se na to brzy s J. chystáme. :)

      Delete
  4. Ten modrý kabátek je moc pěkný, sluší ti :)
    Já si dny zpříjemňuji především oblíbenou hudbou a v poslední době mě těší sluneční paprsky. Není nic lepšího než kombinace těchto dvou věcí, které nic nestojí a přece dodají energii a dobrou náladu, jako nic jiného!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!