Ingredience:
- 320 g polohrubé mouky
- 140 g cukru krupice
- 200 g másla
- 50 g škrobové moučky (Solamyl)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 500 g rebarbory a jahod ve vlastním poměru
- 1 lžička skořice
- mouka na posypání válu a vysypání formy
- tuk na vymazání formy
Postup:
Do mísy nasypejte 200 g mouky, škrobovou moučku a prášek do pečiva. Promíchejte, přidejte vejce, polovinu cukru, citronovou kůru a 125 g másla pokrájeného na kousky. Vypracujte těsto (ručním hnětačem či ručně, jak chcete) a těsto dejte zabalené v potravinové fólii na 30 minut odležet do chladničky.
Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Dvě třetiny těsta vyválejte na pomoučeném vále a a vyložte jím dno dortové formy. Ze zbylého těsta vytvarujte váleček, který přitiskněte na okraj formy a vytvořte z něj zhruba dvoucentimetrový okraj.
Rebarboru oloupejte, společně s jahodami pokrájejte na kousky a rozložte na těsto ve formě. Ze zbytku másla, mouky, cukru a skořice vypracujte drobenku. Tu nasypte na rebarboru s jahodami a koláč pečte 30 minut v předehřáté troubě na 170°.
Dobrou chuť!
Takové babičkovské recepty jsou jistě zárukou kvality. A rebarboru a jahody taky miluju, takže pohromadě to musí být bombastické :-)
ReplyDeleteNo teda:) Mňám:) Vypadá to skvěle!:)Jinak jak jsi před časem psala u mě koment ke knížce Kdo chytá v žitě:) Hlavní postava mě taky vytáčela a začala jsem nesnášet slovo deprimovat:D protože se tam objevilo snad padesátkrát:))
ReplyDelete