Sunday 17 June 2012

BAKING: Pocukrované cookies




Ingredience (40 ks):
  • 80 g rostlinného tuku (Hera)
  • 1 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 360 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100 ml mléka
  • 100 g hnědého cukru na posypání
Postup:

1. Rostlinný tuk vyšleháme s vejcem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme jedlou sodu, kypřící prášek, muškátový oříšek a mléko.

2. Vše zpracujeme na pevné těsto, které necháme cca 30 minut odležet v ledničce (tuto dobu dodržte, s těstem se mnohem lépe pracuje). Poté těsto vyválíme na plát silný cca 0,5 cm a vykrájíme kolečka pomocí skleničky nebo vykrajovátka. Dobře si těsto podsypávejme moukou, ať se nelepí! V originálním receptu  je velikost sušenek o průměru 6 cm, ale já jsem dělala menší cookies - je jich více a jsou měkčí, nadýchanější.

3. Kolečka rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem a povrch posypeme hnědým cukrem.

4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180° asi 12 minut (ne více, cookies by byly tvrdé). Kolečka by měla mít zlatavou barvu. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a můžeme hned konzumovat. 

Další recepty naleznete na www.milujemecookies.cz!

Dobrou chuť!

8 comments:

  1. joo a to my mame tady na vsi :)) ale doma bych si to dovolit teda nemohla :D

    Kazdopadne delas mi pekny chute!

    ReplyDelete
  2. Mňam! Co nejdřív vyzkouším, zatím si opíšu recept do svého hamham bloku :)

    ReplyDelete
  3. cookies bych hrozně ráda někdy upekla, nejraději čokoládové :) tak snad v létě

    ReplyDelete
  4. A já že to jsou piškoty, na té miniatuře to tak vypadalo :D Zajímavý recept!

    ReplyDelete
  5. To vypadá dobře, Luci :-)

    ReplyDelete
  6. na zpevňování stehen a zadečku je super jízda na kole - to je na dolní partie ideální, hlavně zpevnění. anebo in-line. ale existuje i spousta cviků, jak zpevnit nohy. někdy ti nějaké najdu, dám dohromady a pošlu :)

    ReplyDelete
  7. To vypadá úžasně! Díky za tip! :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!