Tuesday 5 June 2012

Podivně..

Tohle příslovce momentálně vystihuje mojí náladu, moje rozpoložení. Nevím, jestli jsem sama nebo to tak máme občas všichni. Ten pocit, že jste sami, ale zároveň ve strašným davu lidí a máte potřebu utéct. Jenže když utečete, jste ještě víc sami. Ale na druhou stranu možná né tak sami jako v tom příšerným mumraji hluku, hloupých řečí a ksichtíků, na které už máte alergii. 



Ale dost o tom, jak jsem sama a nejsem. Asi mi totiž leze na mozek odloučení od Úžasňáka, který se klíďo píďo učí na zkoušky a mě nechává na pospas tomu velkýmu světu (je mi sice osmnáct, ale připadám si jako pětileté děcko, které je ostatním po kolena a nevidí kolem sebe).

Příští rok bude hroznej. Tenhle měsíc taky. Už aby byly prázdniny, už aby ke mně konečně přišlo štěstí a já mohla vesel vydělávat přes prázdniny peníze a potom se začít učit na příjimačky a maturitu. Víte, učení mě docela naplňuje. A zase se vracím ke čtení - třikrát hurá, už jsem se o svoje knihomolské já bála. A o to šprťácké taky. Ale nestane se, aby mě tihle parťáci opustili, cokoliv jen tohle ne. Začíná se ze mě stávat i člověk vcelku pořádný, otevírá se mi v kapse kudla, když vidím špinavé nádobí ve dřezu nebo pohozený papírek na zemi. Zvláštní, dříve jsem ještě binec přidělávala!

Příští týden pro Vás zkusím den v burce nebo hidžábu - jaké to je být na chvíli tou zahalenou ženou a pak sesmolím něco na tohle téma. Zajímáte se o něj nějak blíže nebo je Vám úplně cizí? Mezitím si můžete přečíst třeba den ve vězení, který najdete zde

A na závěr jedna z mých současných oblíbených písniček.


P.S.: Sledovali jste Hlas? Tak jako tak, pusťte si Message in the bottle od Juraje Zaujece a pak řekněte, jak se Vám líbí. Juraj i ta písnička. :P



8 comments:

  1. vím, jak se cítíš, ale nebuď z toho smutná. já toto zažívám pořád. o zkouškovém hlavně. už aby bylo po všem, leze mi to na mozek, ten stres z toho, že mě ještě čekají nepříjemné povinnosti. raději bych to už měla z krku a válela se u bazénu a jedla třešně ....

    ReplyDelete
  2. Taky jsem šprt a už se připravuju na vysokou zase. Když vědět víc je tak pěkné, i když to člověk třeba pak zapomene
    A o tuhle problematiku se docela zajímám, ale myslím, že pro Evropany nemuslimy je těžké do toho proniknout, my to vždy budeme vnímat jako jakýsi útlak žen, zatímco oni vidí jako útlak žen naše časopisy s holkama v plavkách s ideálním tělem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právě, pochopit tuhle mentalitu a kulturu je dost obtížné, já sama v tom tápu pořád.

      Delete
  3. Tyto stavy jsem mívala každý rok, ponorková nemoc... nemohla jsem vystát lidi ve třídě, lidi v přeplněným trolejbuse, nic! Občas to přijde, ale brzy odejde.. Je to nálada na nic, to je fakt.. Ale brzy přejde,uvidíš :) Odloučení zvládnete, budete se pak o to víc těšit na sebe :) A jak já říkám - každé odloučení nebo jiná "překážka" je zkouška, kterou okolí ukazujete, že váš vztah je navždy! :) tímto si vždycky s milým dodáváme odvahu, když máme být dýl bez sebe.. třeba před mou maturou jsme se vídali hodně málo a bylo to náročný.. Ale zvládli jsme to.. A ty to zvládneš taky :) A neboj se, je mi skoro 19, ale občas bych taky chtěla, aby mě někdo vzal za ruku jako 5ti leté dítě a postaral se o mě.. :)

    ReplyDelete
  4. O tu kulturu se zajímám, ale jen okrajově. Učím se arabštinu a na hodinách se o té jejich mentalitě a kultuře bavíme. Takže určitě přivítám nějaký článek na tohle téma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu arabštinu na Tobě obdivuji, jsem ráda, že je tu alespoň někdo, kdo se o taková témata zajímá více, můžeme o tom potom pohovořit. :)

      Delete
  5. ale ja vsechno smazu a udelam vsechno nove :))

    Kam se podely tve optimisticke a sebevedome clanky, no jasne kazdej ma obcas to sve spatne obdobi, ale to odezni neboooj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za tenhle komentář, Cler! Odpověď máš v dalším článku! ♥

      Delete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!