Thursday 7 June 2012

INSPIRATION: Návrat pozitivního přístupu? ..Doufejme!




Jeden z komentářů u minulého článku mě nakopl k sepsání tohoto dnešního. Mé pozitivně laděné články by se měly vrátit, čtenářka Cler má naprostou pravdu. Zkrátka bych neměla sedět na zadku a bědovat nad svým zpackaným životem nebo dalšími nesmysly, ale konečně dostát svých slibů a rad a to "žít naplno, pozitivně myslet a užívat si maličkostí a radovat se z nich." Zní to jednoduše, co? Ale určitě mi dáte za pravdu, že není každý den posvícení a nic se nedá tak lehce udělat - tak lehce, jako o tom mluvíme, radíme jiným nebo píšeme články na naše blogy.
Sice se hroutím z návalu školních povinností, stresu ohledně brigády - bude nebo nebude? Je mi nanic i z rodinné situace a přemýšlím nad tím, zda skupinku lidí, se kterými žiju a mám příbuznou krev, mám označovat rodinou..

Na druhou stranu však můžu být ráda za své bezvadné známky ve škole, za načtenou četbu k maturitě, za své rozhodné chování a přesný výběr škol, kam si přihlášku dám. Za J. a jeho hotovou zkoušku, za své pěkně nalakované nehty nebo za ten žampionový tvaroh v lednici.



Vlastně je spousta věcí, ze kterých máme možnost se radovat, ale nám se nechce. Já sama přistihla sebe, že se ráda lituju. Že ráda píšu ty srdceryvné články sem na blog a otravuji Vás svými malichernými problémy. Ale je fakt, že blog je o inspiraci, o hezkých věcech, který si rád každý přečte. Nikoliv o mých bolístkách (tím ale nenaznačuji, že jich tu ubyde, pořád budu přinejmenším z 50% stejná a občas si tu pobrečím, ale mnohem větší efekt bude mít pozitivno na Vás ale i  na mě.) Tak mě podpořte v mém pozitivním přístupu, který už tu byl asi milionkrát a pomozte mi tím, že tu necháte jednoho smajlíka nebo pár milých slov. :)

10 comments:

  1. Pokud se cítíš špatně a chceš se vypovídat tak klidně blog využívej :) ale nenech se zviklat a zachovávej optimismus, pro ten tě já žeru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za milý kompliment. Blog k tomu chci využívat - ale jen v krajním případech, kdy už prostě nemůžu. Ono né každý vše pokaždé zvládne. Ale neboj, můžeš mě zase žrát, optimismus pomáhá proti splínu lépe než to stěžování v 99% případů. :)

      Delete
  2. Po vsech tech optimistickych clancich mas naproste pravo na par smutnych clanku, proste se vykecat, hodne lidi ti vzdycky poradi :)) ten posledni obrazek je tak pravdivy! Ja jsem se tady naucila usmivat i kdyz se mi nechce, a po chvilce vlastne na trapeni uplne zapomenu :))) Kazdopadne optimismus je jedna z nejlepsich vlastnosi, je dobre si ho zachovat :)) A vubec - bud sva :))

    ReplyDelete
  3. Piš to, co zrovna prožíváš. Klidně piš srdceryvný články, protože ono to pomáhá.. Ono pomáhá se vypsat a pak taky si číst komentáře od těch, co tě sice neznají, ale stejně se ti snaží pomoct, alespoň virtuálně. Ale nezapomínej na optimismus, protože ten umí pomoct všem těm, kteří si článek přečtou :) Takže vylívat srdíčko, ale zároveň dodávat energii sobě i ostatním pomocí optimistických článků :)

    ReplyDelete
  4. Drahá Slečno L. :), umění radovat se z maličkostí se snažím naučit už pěkně dlouho :) jenže, jak to má člověk v dnešním uspěchaném světě stihnout? zastavit se a zaradovat se?:) Sotva z tebe spadne tíha jedné povinnosti, už je tu povinnost druhá :) Ale! Až nastane ta dlouho očekávaná chvíle a aspoň na chvíli povinnosti ustoupí do pozadí, tak zjistíš, že ti vlastně chybí a začneš si nějaké stejně vyhledávat :) Jako já:) A ohledně těch srdceryvných článků:) Pokud se budeš tak cítit, tak je piš :) Dáváš, tedy alespoň mně, vědomí, že nejsem sama, kdo nemá zrovna šťastný den:) Hlavně zůstaň sama sebou, protože hrát si na šťastnou optimistku, když je ti zrovna mizerně opravdu nepomůže :) Drž se a hodně štěstí :)

    ReplyDelete
  5. Lucinko, přesně jak říkáš, každý den není posvícení a když Ti prostě není hej a do zpěvu, tak nevím, ale já si teda poručit nedokážu (no kéž by), ale alespoň chvíli se musím kabonit. Když to nejhorší přejde, určitě je skvělé vrátit se zpátky k pozitivnímu přístupu, ale myslím, že když jsi prostě smutná, tak Ti vypsání se z problémů může třeba pomoci. A jsem si jistá, že se tady i mimo mě najde spousta Tvých věrných a milujících čtenářů, kteří Tě rádi podpoří. I když sama doufám, že těch špatných chvilek budeš zažívat, co možná nejméně, a budeš to naše veselé sluníčko, myslím, že určité utřídění myšlenek a pocitů Ti pomůže. Takže až bude zase ouvej, má emailová schránka čeká na postěžování si :-)

    ReplyDelete
  6. Život je jako na houpačce - jednou jsi nahoře, jednou dole. Ale teď to máme těžký snad všichni, taky mám trošku depresi ze všech těch věcí do školy a tak, ale nezbývá nám zkrátka nic jiného, než zatnout zuby a nějak to vydržet, vždyť prázdniny už jsou za dveřmi a to rozhodně není maličkost, za kterou se můžeme radovat :). Držím Ti palce ať všechno zvládneš a máš se brzo zase krásně! Měj se krásně! :)))

    ReplyDelete
  7. Slečno L., všichni chceme být bohatí - nejen finančně, ale i zážitkově, zdravotně, partnersky. Je to běh na dlouhou trať, člověk tisíckrát spadne na zem a nabije si hu..ústa, ale nakonec se vždycky zase postaví. Mně k optimismu pomohla pravidelná konzumace čokolády, červenýho vína :-) a motivační CéDéčka - nevěřila jsem, ale dokonale jsem se díky nim dostala do klidnýho a naplněnýho žití ;-).
    Vivi

    ReplyDelete
  8. Občas není nad škodu dát si od blogu na čas odpočinek, a srovnat si věci trošku v životě;)

    ReplyDelete
  9. :-) prostě ne každý den je super, ale hlavní je, že seš chytrá a dokážeš se na to koukat i z jiné perspektivy a uznat že to nemá cenu...každý se rád někdy polituje, já to dělám taky, jsme lidi, ale ubližujeme tím jen sobě :-) prostě jsme mladí tak si užívejme života jak se dá...jinak super blog :-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!