Thursday 26 April 2012

TOP animáky

Přináším Vám seznam mých oblíbených animovaných filmů, které se žánrově řadí mezi mé nejoblíbenější vůbec - společně s romantickými filmy a komediemi. :)

Up!

Nejbáječnější animák všech dob. Nádherné zpracování, skvělý příběh. Splněné sny, legrace střídaná se slzičkami v očích.. Řadím ho mezi filmy spíše pro dospěláky, kteří už o životě něco vědí - film je plný hořkých i krásných zážitků a zkušeností ze života..








Horton

Co se tam asi děje v malém smítku? Přemýšleli jste o tom někdy? Pokud ne, podívejte se na tenhle film a už nikdy nebudete bezcitně vysávat prach z pod postele..




Monsters Incorporated

Tradiční animák od Pixaru, opět bezva příběh - uznávají ho přinejmenším infantilní lidé jako já, roztomilé postavičky chlupatých příšer a uřvaný prcek.




Despicable Me!

Vtipný, nápaditý animák plný zločinu a zlounů, kteří se stanou hodnými.. Báječný soundtrack!



Ratatouille

Z prostředí kuchyně skvělé restaurace - báječné pro jedlíky a milovníky jídla. Navíc z prostředí Paříže. Roztomilá krysa se svou rodinkou a přitroublý mladík jsou tou správnou kombinací pro animovaný film.



Tangled

Předělávka klasické pohádky o Locice, kterou mi mamka musela alespoň jednou týdně předčítat před spaním. Možná proto ho přidávám sem na seznam..


Madagascar
Klasika. Vtip, roztomilá zvířata, super sountrack, prostředí a děj. Neznám člověka, který by Madagascar neviděl..


Krteček
Klasika nad klasiky! Můj milovaný krteček, nejoblíbenější večerníček. Myslím, že nejsem jediná, která by doma našla několik VHSek s touhle roztomilou kreslenou postavičkou.

Puss In Boots
Legrační kocour v botách, zlý pan Vajíčko. Oddychová kreslená komedie se špetkou dramatu a parodie na klasické hollywoodské filmy..


A co Vaše oblíbené animáky? :)

5 comments:

  1. Nejvíc se mi v poslední době líbilo právě Up! a pak Mary a Max. Mám jednoduše ráda animáky, u kterých brečím :D

    ReplyDelete
  2. Jéé, Příšerky miluju, Ratatouille taky, a Madagaskar je prostě klasika :)

    ReplyDelete
  3. Jůůů, musím je všechny zase zkouknout (nebo skouknout? to je fuk :-D)! Miluju je všechny, hlavně poslední Na vlásku, na kterém jsme byli společně s plným sálem dětí v kině, mě okouzlil :-)

    ReplyDelete
  4. Snad kromě Hortona a Kocoura v botách (toho jsem viděla jen ve Shrekovi) znám všechno, a souhlasím - vybrala jsi opravdu to "best of" :). U Up si prostě nemůžu pomoct a vždycky brečím, jak Carl vzpomíná na Ellie. To je prostě láska. Nádhera :).

    ReplyDelete
  5. Tak ja mam tedka nejvetsi vyber animaku, deti maji milion dvd, akorat teda v anglictine, nu nezaskodi ;) ja je stejne znam vsecky nazpamet, sme na ne koukali s ex dykcy :D kazdopadne na vlasku je moje milovana, pak taky jak vycvicit draka, ja padouch, hrek, no proste vsechny. Vcera jsem zrovna koukala na megamysl ;)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!