Saturday 14 April 2012

MOVIES: Bel Ami

Některé z Vás určitě znají knihu Miláček od Guy de Mauppasanta, která je na seznamu povinné četby. Možná se mezi Vámi najdou i takové, které vyhledávají jako já romány podobné tomuto. Když jsem si na plakátech všimla, že v našem kině Miláčka ještě stále hrají, na pátek 13. jsem sobě a J. naplánovala právě tenhle film. Jasně, že moji touhu mít co srovnávat u maturity přebil fakt, že hlavní roli tu má Robert Pattinson (ano, taky patřím mezi jeho fanynky, od dob, co jsem poprvé byla na Stmívání a toužila chodit s upírem :D). Myslím, že ale nemusím stydět, v kině byly buď partičky holek nebo páry (je jisté, že kluci z nich v kině nebyli dobrovolně). A nyní už k filmu samotnému..

V hlavní roli Robert Pattinson se stále nagelovanými nebo nějak jinak podivně upravenými vlasy, ale stále skvělý. A tím myslím i po herecké stránce (po ní především) - myslím, že se velmi dobře snaží zbavit se jména Edward Cullen. V dalších rolích skvělá Uma Thurman, kterou jsem nikdy moc ráda neměla, ale touto rolí si mě získala, nebo Christina Ricchi. Prostředí sídel a večírků francouzské smetánky v kontrastu s nuzným bytečkem Miláčka (ve kterém ale nezůstal bydlet moc dlouho). Krásné kostýmy, spousta skvělého jídla, načančané paničky, to vše doplněno pro mě skvělým soundtrackem. Drama protkané vtipnými okamžiky. Je fakt, že několik málo minut jsem se přistihla, že myslím na jiné věci než je film. Za mě tedy hodnocení 8/10 i přes to, že zde hrál můj oblíbenec.

P.S.: S Robertem máme narozeniny ve stejný den, musela jsem se pochlubit! :D


6 comments:

  1. chtěla bych ten film vidět .. ale už ho asi ani nebudou nikde dávat. tak snad někdy na HBO nebo tak někde :)

    ReplyDelete
  2. Já viděla půlku prvního dílu Twilight a to mi bohatě stačilo (chápu, že se to někomu líbí, ale mě to přišlo děsivě stupidní) Nicméně Robert "mě dostal" u filmu Remember me a už ho tedy rozhodně neodsuzuji a dokonce se mi moc líbí:) Na Miláčka určitě kouknu

    ReplyDelete
  3. Taky jsem dost zvažovala, jestli na to nejít do kina, i když já bych tam mohla trávit hodiny a hodiny, kolik filmů bych chtěla shlédnout :-) Ale i když se na film nedostanu do kina, tak se na něj určitě podívám, už jen díky tvému pozitivnímu ohlasu :-)

    ReplyDelete
  4. Já zrovna ten víkend, kdy to u nás dávali, neměla čas, tak jsem to prošvihla :( Takže si na to počkám a stáhnu si to :D A knížku si chci taky přečíst, už jenom kvůli tomu, že je francouzská ♥

    ReplyDelete
  5. Knížku jsem četla a děsně se mi líbila. Teď se taky těším na film, ale až si ho stáhnu a mrknu na něj z pohodlí postele :)

    ReplyDelete
  6. taky bych ten film chtěla vidět, akorát mě štve trochu fakt, že nemám přečtenou knihu a v nejbližší době se k ní ani nedostanu.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!