Saturday 3 March 2012

Paměti mojí babičce - Hůlová

Přáli jste si více článků o knihách, tak jeden z nich přináším. 


Petra Hůlová (autorka této knihy) je českou spisovatelkou, navíc poměrně mladou. Její styl psaní je velmi specifický, používá hodně nespisovným výrazů, zvláštně stavěných vět a souvětí i slov. Nejprve Vám možná kniha bude dělat potíže, ale i přes to všechno se nakonec do děje určitě dostanete.

Děj je zasazen do mongolského prostředí stepi a hlavního města Úlánbátaru. Je to skvělý pomocník při poznávání této zvláštní kultury a zároveň k pochopení, že někde může být i hůř nebo tady u nás, v České republice. I když někomu by se třeba takový život líbil, mluvím za sebe. ;)

Propracované postavy, kterými se to v knize jen hemží, různé charaktery, situace (místy i nechutné, smutné, tragické, směšné). Tato kniha je opravdu báječná. Není ani netlustá, ani tenká, zkrátka tak akorát a zajímavá nejen způsobem zpracování.

6 comments:

  1. Knížku jsem četla už před pár lety, ale je to jedna z těch, které jsem si pořídila do knihovny, protože se mi líbila, takže taky doporučuju :-)

    ReplyDelete
  2. a o čem ta kniha je? :)
    děkuji za pochvalu, ale ještě mám mnoho co zlepšovat :)

    ReplyDelete
  3. knížka vypadá zajímavě, snad na ni v naší knihovně někdy natrefím :)

    ReplyDelete
  4. Slečno L.,
    "ani tlustá, ani tenká" - tak to je idál pro mou jarní náladu. Sedím si tu, oblečená - neoblečená, učesaná - neučesaná, ani tlustá - ani tenká ;-), takže po knížce se určitě podívám. Máme dost podobný vkus, to už dávno vím, takže na Tvůj názor ráda dám ;-).
    Měj se príma, pa pa.
    Vivi

    ReplyDelete
  5. o spisovatelce Hůlkové jsem ještě neslyšela, knížka vypadá zajímavě a to nejen kvůli ději zasazeného do Mongolska. Jen co přelouskám Balzaca a dalších snad tisíc knich co musím po konce měsíce přečíst tak se na ni vrhnu :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!