Wednesday 7 March 2012

Marsmallow test


Na internetu jsme během bezduchého surfování našla tohle krásné video. Děti školkového věku kolem čtyř let jsou zavřeny do prázdné místnosti a posazeny na židličku k prázdnému stolu. Je jim donesen jeden marshmallow bonbon na talířku. Mají možnost volby - dát si bonbon hned a nebo odolat a za odměnu po delším čekání dostat druhý. Dočetla jsem se, že se tento test dělat už v 60. letech a prý má vliv na budoucí život a kariéru. Lidé, kteří odolali, si vedou lépe a jsou sebevědomější. Dařilo se jim například lépe u přijimacích zkoušek na univerzitu. Naopak lidé, kteří bonbon snědli, jsou prý tlustší a mají větší sklon k neposlušnosti jak doma tak ve škole. Tito neposlušní prý brali více drogy, měli problémy s pozorností a mezilidskými vztahy.

Myslím, že bych vydržela. Teď určitě, ale nejspíš i jako malé dítě. Vidina dvou bonbonů by asi přebila chutě a pokušení. Vydrželi byste i Vy?

P.S.: Nemyslete si, že si s čekáním na dva marsmallowny vymýšlím jen proto, abych dopadla lépe v  budoucnosti. ;D

8 comments:

  1. Já bych vydržela, a pak si nedala ani ten druhý, nemám ráda marshmallows ani bonbony.. ale vlastně když přede mně někdo takhle postaví jídlo tak si nedám nic. Je to nějaký pud sebezáchovy... co kdyby to bylo otrávené když mi to dává jentak? :D

    ReplyDelete
  2. Jééé, to jsem už někdy taky viděla. Já bych 100% vydržela - marsmallow zas tak moc ráda nemám. Kdyby to bylo něco jiného, tak nevím, nevím...:)

    ReplyDelete
  3. Taky bych to asi vydržela, nikdy jsem nebyla moc "žíravina" na bonbony, že bych je musela sežrat hned :D :D a navíc vidina dvou.. :)

    ReplyDelete
  4. Je to zajímavé. Já bych vydržela stoprocentně, protože marshmallow bonbony nenávidím :D, ale kdyby na tom talířku bylo něco, co mi chutná, tak raději počkám a budu mít víc. A to se vyplatí! :)

    ReplyDelete
  5. Tak na marshmallow by mě asi neutáhli, ale dát tam kousek mojí nejoblíbenější čokolády, asi bych se neudržela :D

    ReplyDelete
  6. Sločno L.,
    to je prostě dokonalost! Jednak jsem se výborně pobavila, ta dětská bezprostřednost je za všechny peníze a druhak jsem dostala chuť na marsmallow a sním celý pytlík najednou!!!
    Jo, jasně, vydržela bych (to se mi to povídá, když můžu sníst všechny naráz a nikdo mě netestuje, viď?) ;-).
    Měj se krásně a díky za skvělý post!
    Vivi

    ReplyDelete
  7. Tak to je moc pěkný test. Já si myslím, že bych ho jako dítě snědla hned, ale teď bych určitě odolala :)

    ReplyDelete
  8. :D:D
    Já marshmallow nesnáším, takže bych tam vydržela na to koukat i kdyby mi tam vysklkádali celý sáček, tudíž ani nevím, jakbych se jako malá zachovala, kdyby tam leželo něco jiného...

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!