Sunday 18 March 2012

J'adore le francais! ♥

Party hard vystřídalo work hard. Ve čtvrtek se účastním francouzské olympiády, navíc už krajského kola (ale abyste si nemysleli, že jsem nějaká dobrá ve fránině - žádná kola se ještě nekonala, profesorka nás rovnou posílá na kraj - nevím, kde sebrala tu odvahu).

Už necelý měsíc proto pracuji na svém zlepšování, mimo to že chodím od loňského podzimu na doučování , které mi nesmírně pomáhá a jsem za něj vděčná, si doma dělám poslechy na DELFy (certifikáty z francouzštiny, které si chci letos v prosinci udělat) a snažím se zlepšovat svůj mluvený proslov. Na olympiádě mě čeká poslech, popis obrázku a téma nebo rozhovor v dané situaci. Děsím se poslechu, protože po třech letech studia (čti první dva roky jsme se nic nenaučili, profesor neuměl naučit, ač byl skvělý jako člověk) si stále nejsem jistá a spoustě slovíčkům nerozumím. Děsím se ale i mluvní části, například toho, že neporozumím porotě nebo mi dojdou slovíčka..

Na druhou stranu zase má příprava není nulová, snažím se alespoň něco udělat pro to, abych nebyla poslední. To je můj cíl. Tak mi držte palce, ať si neutrhnu ostudu. ;)

P.S: Příští týden bude vůbec jazykový, máme intenzivní kurz angličtiny - to znamená týdenní výuku pouze v angličtině. Přijedou dva rodilí mluvčí a budeme pouze konverzovat.. :)

9 comments:

  1. tak to ti moc drzim palce!! dej pak vedet, jak jsi dopadla :) ja jsem takhle sla na olympiadu v CJ, myslela jsem taky, ze budu posledni, ale nakonec jsem se pres vsechna kola dopracovala az na druhe misto v cele Praze a postoupila do celostatniho :)

    ReplyDelete
  2. Jsem si jistá, že v Tvém případě o žádné ostudě nemůže být řeč, dokonce bych sázela na to, že tam všem vytřeš zrak :-) Já měla franzouštinu sice 6 let, ale pořádně kváknout stejně neumím :-/

    ReplyDelete
  3. To je skvělé, moc ti to přeji :) A přeji hodně štěstí :)

    ReplyDelete
  4. Vždy som sa chcela učiť francúzsky jazyk ale na strednej som tú možnosť nemala, a teraz na vysokej zase nemám čas:/
    Dúfam, že uspeješ na tej olympiáde:)

    ReplyDelete
  5. Držím palce a jazyky závidím.. já z FR maturovala a taky bych ani nekvák. :-(

    ReplyDelete
  6. Držím palce, já se fráninu učím tři roky a mám ji vlastně taky ráda :). Loni jsem byla na krajském kole (taky proto, že žádné jiné předtím nebylo :D), ale vůbec jsem to neřešila, prostě jsem tam šla,a úplně mě překvapily ty slečny, jak tam ještě minutu předtím, než šly na řadu, biflovaly slovíčka ... nechápu :D. Intenzivní anglinu Ti závidím, to u nás nic takového není :/ budu muset něco takového angličtinářům asi navrhnout :)))

    ReplyDelete
  7. Ježiši tak to by byl úplně můj nejvysněnější týden, mít výuku jenom v angličtině a jít na francouzskou olympiádu ♥ No učitelka má odvahu, že vás posílá do kraje, ale ty to určitě zvládneš. Já se učím 4.rokem a taky mám pocit, že z toho příští rok asi neodmaturuju, i když ten jazyk miluju! A DELFa si chci dělat letos v červnu nebo září :)

    ReplyDelete
  8. Jé, taky sem byla na francouzské olympiádě :) ..teda, u nás jsou dokonce dvě školní kola :D ..máme tam francoužštinářů hodně no :D ..poslech bych si doma měla dělat, ale nějak není čas no :/ ...a prošla jsem jenom do druhého školního kola :D

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!