Saturday 24 March 2012

English week

Nic tak báječného jsem dlouhou dobu nezažila. Skvělí lidé, stmelení třídního kolektivu, spousta smíchu a nových zážitků. Dva milí postarší Britové přijeli na týden k nám na gymnázium, aby se nám věnovali. Celý týden jen intenzivní výuka angličtiny. Neočekávala jsem nic světoborného, ale ti dva pánové- Peter a John předčili moje očekávání. Různé scénky, obyčejné rozhovory, ukázka toho, jak si třeba zamluvit pokoj nebo koupit jízdenku. Na závěr čtvrteční posezení, na které jsem upekla muffiny a i ostatní spolužačky zajistily nějaké dobroty, kulečník, šipky a milá hra na způsob Kufru. V pátek už jen scénky v týmech, společná fotka a rozloučení. Týden utekl jako voda a mě je docela smutno, že tu Peter s Johnem neučí..




S cizinci si velmi dobře rozumím, rozhodně lépe než s některými Čechy. Právě proto se mi po týdnu s Brity tak nechce zpátky do našeho školního stereotypu, poslouchat kecy typu "Jsi nemožná" nebo "Neodmaturuješ!". Místo toho nás totiž Peter s Johnem celý týden chválili, jak jsme excellent, marvellous, amazing a tak podobně. A dokonce umím základní kulečníkový strk. :)

P.S.: Snad omluvíte moji blogovou nepřítomnost. ;)

7 comments:

  1. tak jo, přiznám se, strašně Ti závidím :D muselo to být skvělé :))) a Peter s Johnem měli pravdu, alespoň Ty jsi přinejmenším marvellous/amazing/ a tak ;)

    ReplyDelete
  2. tak to je skvele :) a rozhodne jses amazing ;)

    ReplyDelete
  3. Jsem moc ráda, že sis to nakonec tak užila! Zní to jako báječně strávený víkend a určitě Ti to mnoho užitečného dalo :-)

    ReplyDelete
  4. To zní skvěle a já souhlasím s holkama :)

    ReplyDelete
  5. Páni, slečno L., ty se máš! Ty umíš žít! ;-) Moc ti to přeju, jen s tím omlouváním blogové nepřítomnosti je to těžká věc. Však víš, že tvoje články zvedají náladu a neměla bys vynechávat ;-).
    Měj se krásně, Vivi ;-)

    ReplyDelete
  6. Který normální člověk by si víc nerozuměl s cizincema než s Čechama :D Taky to tak mám. Závidím ti to :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!