Sunday 11 March 2012

Cliché


Narazila jsem na báječné video o mé milované Francii a zažitých nesmyslech, které o této zemi kolují všude po světě. Video nasdílené zde je ve francouzštině, pro nefrancouzštináře nebo lenochy, co nechtějí překládat, přidávám odkaz na video s českými titulky. Pěknou podívanou a napište mi, jestli znáte nějaká klišé o České republice, Češích nebo jiných zemích a jestli souhlasíte s tímto videem. :)

8 comments:

  1. Video jsem zhlédla a s chutí se u něj zasmála :-) I když u verze s českými titulky, protože ne že bych byla lenoch (nooo, jsem lenoch), ale i když jsem francouzštinu měla 6 let, tak stejně prachbídně rozumím, spíš skoro vůbec.... Jinak já si svoje představy o chic, chanelem vonících a červenou rtěnkou namalovaných francouzskách a rodinách večeřících husí játra s bagetou s červeným vínem vzít nenechám :-D

    ReplyDelete
  2. Mám pocit že polovina tch klišé platí pro celou Evropu z pohledu Američanů (tedy krom Anglie, tu znají z filmů), si pmatuju že třeba i chorvati složili song s textem o češkám, že se neholíme :D a jinak za oplátku ti posílám mou nejoblíbenější písničku s bagetama - http://www.youtube.com/watch?v=EuXdhow3uqQ :)
    A klišé o nás... hele nejhorší a nejznámější jsou ty co máme sami o sobě, myslíme si že máme všichni skvělý smysl pro humor protože to o nás řekl i Heydrich a taky máme pocit že všichni pijem pivo a že je to naše národní věc tak jsme na to často pyšní.

    ReplyDelete
  3. Jé to je parádní video :D Rozuměla jsem tomu krásně a zasmála se, hlavně u pétanque :D:D:D:D:D

    ReplyDelete
  4. Skvělé video, skvěle jsem se pobavila :-D,... raději jsem si tedy pustila titulky

    ReplyDelete
  5. ono je lepší to zkoušet, než ani to ne. já jsem se vykašlal na striktní dietu, ta u mě nikam nevede a jen ZKOUŠÍM ozdravit jídleníček, nejíst moc večer a když tak jen něco malého, víc pít a tak .. nijak to nehrotím. když jsou k večeři palačinky, 2 si dám (místo obvyklýc čtyř) a nezblázním se z toho .. :) ale druhý den zase jím hezky jako by nic. žádné vyčítání.
    video si pustím :)

    ReplyDelete
  6. hello...ijust found ur blog.and its awesome.wanna follow each other?i willbe happy fllwd by a stylish person like u

    ReplyDelete
  7. Na video se určitě mrknu :) Francii mám ráda, ale bohužel jsem se tam zatím nedostala :(

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!