Saturday 10 December 2011

Cimrmani

Přináším článek s tipem na další divadelní představení. Včera jsem navštívila v našem divadle hru s názvem Posel z  Liptákova, kterou hraje Divadlo Járy Cimrmana. Nikdy předtím jsem neviděla žádnou hru od těchto tvůrců (ano, stydím se). Šla jsem tedy s očekáváním do divadla, co to bude. Všichni o tomto divadle mluví jen v superlativech, hned jak herci nastoupili na podium, se spustili obrovské ovace, které pořád sílily. Zhruba po pěti minutách mohla hra začít.

Smála jsem se od začátku do konce, hlavně pan Svěrák je úžasný! Svěží a inteligentní humor. Na závěr standing ovation, která trvala asi 15 minut. Úžasné! Hra trvala asi dvě hodiny, ale nenudila jsem se ani minutu.




Jen jsme o přestávce na baru řešili, že herci jsou staří. Jednomu se dokonce klepaly ruce, když držel knihu. Snad  své umění předají dál, budoucím generacím. Jinak Jára Cimrman upadne do zapomnění, což by byla škoda.

Byli jste někdy na vystoupení Divadla Járy Cimrmana?

P.S.: K Vánocům si přeji univerzálního ptakopyska! ;)

7 comments:

  1. Chtěla bych to vidět! :)

    K těm polštářům - zdá se mi to jako takový pěkný a milý dárek, navíc vlastnoručně vyrobený, snad to milý ocení :D :) teď to ještě vyrobit.. :D

    ReplyDelete
  2. Jsem největší fanda ze všech. Viděla jsem je snad třikrát, doporučuju tu nejnovější hru - České nebe, dozvíš se tam toho opravdu hodně z české literatury :)))Já mám všechny jejich hry jako audio, plus máme i všechny DVD, takže já jsem tímto humorem odkojená :)

    ReplyDelete
  3. Chtěla bych někdy zajít na nějaké divadelní vystoupení, ale když já pořád nemám čas a jako student jsem pořád bez peněz..

    ReplyDelete
  4. Ovace se spustilY :)
    Tuhle hru jsem viděla v provedení P.-ova divadelního "souboru" a moc se mi líbila :)

    ReplyDelete
  5. Zrovna před týdnem jsem byla na hře Lijavec a musím říct, že to byla taky bomba, zase jsem si o něco prodloužila život tím dvouhodinovým nepřetržitým smíchem :-) Jejich humor je pro mě nenapodobitelný :-)

    ReplyDelete
  6. Jojo Jára Cimrman je božíí,já viděla němýho Bobeše :) :D

    ReplyDelete
  7. super, že se ti to líbilo, ono tohle se vážně neomrzí:-)

    představení jsem viděla mnoho, myslím, že všechny, leckteré několikrát:-).
    když jsem byla mladší (a že už je to doba zpátky:D ), uměla jsem kdejaké pasáže nazpaměť:-))

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!