Tuesday 10 September 2013

COOKING: Banánové lívanečky


Dnes Vám přináším další tip na vydatnou, ale rychlou snídani. Lívance miluju v jakékoliv podobě, z jakéhokoliv těsta a na internetu v poslední době hledám recepty právě na ně. Můj školní rozvrh totiž zatím vypadá poměrně prázdně (protože mi škola několik předmětů nezapsala) a na snídaně kolem poledne nebo i déle bude spoooustu času.



Ingredience (na dvě porce):
- 2 zralé banány
- 2 vajíčka

Postup
1) Banány důkladně rozmačkáme vidličkou.
2) Promícháme s vajíčky.
3) Opékáme z obou stran nasucho na pánvi.

Jen pozor! J. nevlastní klasický lívanečník a já nejsem zdatným obracečem. Pokud tedy občas máte obě ruce levé jako já, lívanečky se Vám nemusí ze začátku úplně povést správně otočit.

Já lívance servírovala s hroznovým vínem a oslazeným tvarohem, ale můžete je obalit ve skořici, pokapat medem nebo nějakým sirupem (my s J. konečně vyzkoušíme sirup z Marks&Spencer) nebo dochutit podle vlastní kreativity.

2 comments:

  1. Vida,dobrý nápad,určitě se do nich někdy pustím,miluju lívance

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!