Thursday 6 June 2013

INSPIRATION: Nicolas Winton

Přicházím s poměrně aktuálním článkem a vlastně také žádostí o Vaši pomoc. Určitě všichni znáte tohoto milého pána, pana sira Wintona, který zachránil mnoho československých dětí, které byly téměř jistojistě odsouzeny ke smrti v koncentračních táborech.





Jen tak, rozhodl se pomoci, zachránit lidské životy a pak o tom dlouhou dobu mlčet. Tím později jeho čin ještě více stoupl v očí mnohých lidí včetně mě. Neskutečně laskavý muž, odvážný, skromný. Nic takového se v dnešní době nevidí každý den a proto je třeba si takové lidi připomínat a dělat si radost jejich skutky. Vždy mě neskutečně pozvedne myšlenka na lidi jako je sir Nicolas Winton.

I proto Vás žádám, pokud samozřejmě chcete, abyste se podepsali pod tuto petici, která vybízí k udělení Nobelovy ceny za mír právě tomuto muži. Kdo jiný by si ji zasloužil více než on? Barack Obama, Evropská unie? Těžko říci.. Dle mého ji měl pan Winton získat už mnohem dříve, ale stále je čas - vzhledem k jeho veeelmi pokročilému věku ale není nač čekat. my, Češi, jsme mu obzvláště něco dlužni - zachránil některé z našich rodin, našich známých..

A na závěr ještě jedno motivující heslo, které mi momentálně dodává odvahy před blížícími se přijímacími zkouškami na vysokou školu. ↓

“Nic není nemožné, pokud to neodporuje zdravému rozumu.”

P.S.: Pokud by Vás zajímaly nějaké bližší informace o Nicolasu Wintonovi, naleznete je třeba zde. Doporučuji také dokumenty nebo filmy týkající se jeho života (Nickyho rodina,..).

2 comments:

  1. on je moje neuvěřitelná inspirace, on je dokonalý! miluju Nickyho rodinu, je to boží film :-)

    ReplyDelete
  2. Ano on si ji zaslouží! Také má můj obdiv, viděla jsem dokument, který mě naprosto dostal. Takže ten podpis určitě dám :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!