Sunday 16 December 2012

READING: Knižní tipy (5)

Zima je tu už definitivně a předpokládám, že u nás na severu se udrží ještě pěkných pár měsíců. Jelikož sníh nijak nezbožňuju a poslední dobou hledám únik od učení, ČTENÍ je tím pravým! Co takhle při večeru doporučím?




Rozhodně knihu Sofiin svět..
Pro milovníky i neznalce filosofie báječná kniha, která nenásilně o ní mluví a zasvěcuje Vás do ní. To že se stala světovým hitem, je jen důkazem o tom, že je skvělá. O této knize se plánuju po jejím dočtení rozepsat ještě více - chytla mě za srdce i za duši. :)

Občanský průkaz
Musíte si přečíst. Pokud se Vám líbí příběhy z dob hluboké totality, máte rádi třeba Hrdý Budžes, tak směle do toho!

Ach jo!
Nebojte se, nestěžuju si jako tradičně. Tentokráte je řeč o knize R. Fulghuma, který je jedním z mých oblíbenců. Možná znáte knihu "Vše, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské škole". Díky ní jsem na tohoto pána přišla já. A musím říci, že existují přinejmenším stejně dobré knihy jako tato - třeba právě Ach jo.

Na druhou stranu..
O ročenkách Českého statistického úřadu se nemusím a nechci zmiňovat, četba to sice také je, ale pořádné strašná a NIKOMU ji nedoporučuji. Ono ale na druhou stranu, ruku na srdce, koho by napadlo ji číst dobrovolně?

9 comments:

  1. Z Tebou uvedených jsem četla jen Občanský průkaz a bylo to skvělé, leč trochu drsné a bohužel asi pravdivé... a na Sofiin svět se jednoho krásného dne určitě chystám :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak se chystej, rychle! :) je to skvělé. :)

      Delete
  2. Občanský průkaz jsem četla, ale musím se přiznat, že mě to vůbec nebavilo...neříkám že je to špatná knížka, každý máme hold jiný vkus:)
    Jsem divná, ale když je skoro celá knížka psaná nespisovně, špatně se mi to čte..nevím čím to je, protože sama nijak extra spisovně nemluvím:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. každý máme jiný vkus, to chápu. :) mě se to líbí, zvláště v knihách z této doby - připadá mi, že to přibližuje atmosféru. :)

      Delete
  3. Šabacha můžu, občanský průkaz jsem četla už několikrát. Knížky od Fulghuma mám taky moc ráda, momentálně mám rozečteno "Možná, možná ne" a ta se mi líbí jako všechny, které jsem od něj zatím četla. Sofiin svět mě moc neuchvátil a nakonec jsem ho nedočetla, ale obecně je hodně oblíbená, pokud vím. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná ano, možná ne - báječné počtení! :)

      A k tomu Sofiinu světu, asi není pro každého, ale některé myšlenky jsou skvělé! :)

      Delete
  4. Občanský průkaz mám moc ráda. Je to knížka, která se mi pokaždé vryje hluboko pod kůži.

    ReplyDelete
    Replies
    1. přesně tak, všechny tyhle knihy o "totáči" jsou mými oblíbenými. :)

      Delete
  5. Knizka Ach Jo! Miluji ji je svela:) Mrkni na nas blog❤

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!