Wednesday 30 May 2012

BAKING: Mokré muffins


Tentokrát Vám nepřináším můj recept ani můj výtvor, alébrž recept od již několikrát zmiňované Téry (běžte se podívat na její blog, určitě neprohloupíte) a výtvor mého drahého. :) V neděli jsme se rozhodli (čti L. přikázala), že něco ukuchtíme a byly to právě muffinky od Terky. Úžasňák je šikula!


Ingredience na 4 muffiny:

  • 100 g hořké čokolády
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • máslo + cukr na vysypání formiček
Postup:

Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme cukrem, předehřejeme si troubu na 180°. Do mikrovlnné trouby vložíme nalámanou čokoládu a máslo - osvědčilo se nám po cca 30 sekundách až 1 minutě stopnout ohřev, promíchat a nechat roztékat "čokomáslo" dál. Poté k rozpuštěné hmotě přidáme cukr a mouku. Na závěr přidáme vejce a spojíme. Vlijeme do formiček a pečeme cca 15 minut.


Jako vylepšení Terka uvádí i kostičku čokolády, na kterou jsme my zapomněli, proto nazývám recept jako mokrý muffin, nikoliv tekutý. :)

Dobrou chuť!


4 comments:

  1. Je jedno, jak se to jmenuje nebo jak se tomu říká, hlavně když to tak božsky chutná :-) Jste šikulové a děláte mi radost (což Ti opakuju už skoro jako kolovrátek pořád dokola, ale vážně jo :-))

    ReplyDelete
  2. Nedávno jsem pekla kávové muffiny a byly strašně dobré, takže se chci pouštět do dalších a dalších! Miluju muffiny :)

    ReplyDelete
  3. taky vyzkoušeno, bohužel jsou na mě moc hořký :( Příště přidám ještě víc cukru :D

    ReplyDelete
  4. To vypadá velice chutně, musim toho svýho chlapa taky donutit aby něco upekl:)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!