Tuesday 28 February 2012

Water for elephants


Přináším Vám další tip na film. Tentokrát je to Voda pro slony, ve které se objevují hvězdy jako je Reese Witherspoon nebo Robert Pattinson.



Zvláště herecký výkon právě Roberta stojí za zmínku. Nehraje zde dívčího idola Edwarda, neleskne se na slunci ani nemá karamelové oči nebo není přehnaně bledý. Jeho role je úžasná, propracovaná a vyspělá. Ač patřím mezi jeho fanynky i z upíří éry, musím říci, že mnohem více se mi líbí v tomto snímku. Twilight sága mu možná uškodila než pomohla - je to zkrátka ten sladký Edward, po kterém holky šílí. Pokud ho ale nemáte rádi nebo si ho dokážete představit i v jiných rolích, zajisté Vám jeho přítomnost ve Vodě pro slony vadit nebude. Nesmíme opomenout herecký výkon Reese Witherspoon, která svou roli také zvládla velmi dobře - alespoň z mého laického pohledu. Pochvalu si také zaslouží žárlivý manžel v podání Christopha Waltze, i když pro mě stále nejlepším zůstává právě Robertův výkon.


Voda pro slony se odehrává v cirkusovém prostředí a navíc ještě v minulosti za dob hospodářské krize. Film je velmi smutný, až tragický a místy si budete muset zakrývat oči, pokud jste citlivky jako já. Avšak nádherná zvířata, spousta barev a lesku cirkusu Benzini tomuto filmu dodává jakýsi optimistický šmak a od filmu odcházíte s velmi příjemným pocitem.

9 comments:

  1. tenhle film jsem kdysi na svém blogu doporučovala...myslím, že krásně vystihuje dobu a prostředí cirkusu v oněch letech ;o)

    ReplyDelete
  2. Další z filmů, na který mám vážně zálusk :-) Nejsem právě žádná upíří fanynka, spíš naopak a do teď jsem ani nevěděla, že tam právě ta "bledule" hraje, vůbec bych ho nepoznala :-D

    ReplyDelete
  3. Stydím se :) o tomto filmu jsem ještě ani neslyšela :) Jinak souhlasím s tebou, že si Robert rolí ve Stmívání spíše pohoršil:) Teda hlavně u mužského obecenstva, můj milý ho nemůže vystát, nejspíš proto, že mě se líbí :) Ale je skvělý například v Remember me :) Jinak k tvojí otázce na mém blogu :) Bohužel v pokoji mám akorát vánoční kaktus, protože se kytkám u mě nedaří:) Mám na špatnou stranu otočené okno, tak proto se tam kytkám absolutně nedaří:( Ale taky je zbožňuju:)

    ReplyDelete
  4. O tomhle filmu jsem četla i slyšela hodně, ale ještě jsem ho neviděla, nicméně je v pořadí :).

    ReplyDelete
  5. Když jsem ho viděla poprvé, zas tak moc mě nezaujal, ale napodruhé to bylo krásné! Fakt skvělý film a souhlasím s tvými názory na Pattinsona.

    ReplyDelete
  6. No já se spíš bojím že se na letišti ztratím nebo ztratím kufr, mám z toho největší strach no. Jinak děkuji :))

    Reese mám hrozně ráda! Já jsem citlivka to by asi nebylo nic pro mě :D

    ReplyDelete
  7. Musím jenom souhlasit se vším, co jsi napsala. Naprosto dokonalý film!!

    ReplyDelete
  8. o tomto filme som už toľko počula a ešte nikdy som ho nevidela!:-D hádam si ho raz pozriem konečne:)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!