Friday 24 February 2012

Midnight in Paris

Jestli milujete Woodyho Allena aspoň z desetiny jako já, musíte tenhle film vidět. A mám takové tušení, že i když tohoto režiséra rádi nemáte, do Půlnoci v Paříži se beztak zamilujete.

Nebudu zde sálodlouze popisovat obsah děje, který je docela spletitý, ale určitě ho najdete na ČSFD nebo dalších internetových portálech. Každopádně, jak už název napovídá, se děj odehrává v nejkrásnějším a nejromantičtějším městem. Proto tam také odjede mladý pár, který má těsně před svatbou (Owen Wilson a Rachel McAdams - ta mě potom hoodně vytáčela!).
Ve filmu se ukáží i další známé tváře jako je má oblíbená Marrion Cottilard.
Úvodní scény Vám přiblíží ty nejznámější a nejkrásnější kouty Paříže, pokud jste tam byli, určitě se nad prvními záběry rozplynete a budete zblázněně sledovat až do konce.



Pokud jste četli knihu Pohyblivý svátek od Ernesta Hemingwaye, určitě se Vám začnou některé scény vybavovat, pokud jste tuhle knihu ještě nedostali do rukou, doporučuji Vám ji. Možná ale stačí, pokud máte trochu literárního vzdělání (nebo ho má popřípadě druhý, se kterým na film koukáte).

Několik dialogů je také ve francouzštině (nevím tedy jak v češtině - filmy sleduji zásadně v angličtině s anglickými titulky), kterou miluju asi tak jako Paříž a Woodyho. Takže tu máme další velké +.

Tento film bych doporučovala všem, nejen milovníkům Woodyho Allena. Tento film totiž není klasicky Allenovský, ale krásně pohladí po duši. Film sálá optimismem a je děsně milý, na něj až moc. Každopádně patří k jeho nejlepším!

12 comments:

  1. Ty, já nevím, ale i když miluju všechno to, co ty - Paříž, francouzštinu, Owena Wilsona, tak mě se ten film nelíbil. Ten děj byla strašná slátanina. Jako ukázka Paříže krásná, ty zapadlé uličky tam. Ale to, že se vracel do minulosti? Ne, za mně fakt ne :(

    ReplyDelete
  2. Já se na něj dívala v nepříliš dobré náladě (vůbec ne romantické), takže se mi vůbec nelíbil. Woody umí daleko lepší filmy a Paříž mu byla zárukou úspěchu, i téma bylo pěkný, ale dohromady to je podle mě dost podprůměrný film (teda na Woodyho). Herci byli super, ale jako v celku o ničem dialogy a hlavně žádný hlubší význam.

    ReplyDelete
  3. díky za tip, už stahuju :D :)

    ReplyDelete
  4. tenhle film chci určitě vidět :)

    ReplyDelete
  5. Už mám delší dobu v plánu se na něj mrknout, tak jsem zvědavá :-)

    ReplyDelete
  6. Já jsem spíše přes Španělsko, takže u mě co se týče Woodyho vítězí Vicky Cristina Barcelona s Javierem Bardemem :)) Ale určitě se mrknu ráda i do Paříže s Owenem :) uá už si dělám seznam filmů, které po maturitě shlédnu :) těším se :) Díky za tip :))

    ReplyDelete
  7. Jj, souhlas - skvělej film! A nejlepší jsou manželé Fitzgeraldovi, hlavně Zelda :D

    ReplyDelete
  8. film by mohl být fajn! :)
    -zvu tě na GIVEAWAY
    http://terezapolomikova.blogspot.com/2012/02/1-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. film mám stažený, ale nějak jsem se k němu ještě nedostala, už se na něj docela těším. Rachel McAdams nemám moc ráda, nevím čím to je a s Woody Alenem je to podobné, ale každoádně jsi mě nalákala a podívám se

    ReplyDelete
  10. Slečno L.,
    tak si představ, že mám v blogu předpřipravený článek na březen o tomhle filmu ;-), takže až ho u mě uvidíš, věz, že jsem se neopičila, pouze jsme naladěny na stejnou vlnu :-)). Film mě moc překvapil, je úplně jiný, než jsem čekala (v tom nejpozitivnějším slova smyslu). Tak teď už jen karamelky a popcorn a stisknout tlačítko "Play" ;-).
    Měj krásný pondělí, Vivi

    ReplyDelete
  11. Tak jsi mě moc naladila tím, že je film optimistický. :) Takže o víkendu večer vím, co budu dělat. :)

    ReplyDelete
  12. Tenhle filmík jsem omrkla zrovna předevčírem a jako vždycky - Woody je špička. Z jeho starších filmů miluju hlavně Whatever Works, u toho vždycky čůrám smíchy:-D

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!