Thursday 16 February 2012

Don't be unfashionble!

Nasaďte si obří baťoh nebo ještě lépe vemte nějakou kabelku (pokud máte elegantní, vemte si ji), obujte pohorky a ve skříni vyhrabte nějakou parádní šusťákovku (alespoň 40 let starou - z Tuzexu).. K tomu přihoďte kulicha naraženého do hlavy a pod ním trčíčí rozcuchané nebo umaštěné vlasy.



Jako bonus ještě nasaďte nejnasranější výraz (promiňte to slovo), který naznačuje všem, že jsou totálně nemožní, trapní a otravují Váš život.

Stane se z Vás potom někdo z mnoha lidí, kteří se mnou cestují autobusem. Nevím, jestli je to tak i v jiných městech nebo jen u nás (třeba to způsobuje vysokohorský vzduch?). Zaráží mě, že ženy ve věku mé mamky, ale i mladší (35+) se oblékají jako hastroši. Nesnáším to! Ani nevíte, jak mě taková paní irituje.

Bohudík, moje mamka má pěkný vkus na svůj věk a rozhodně nevytváří takové příšerné kombinace, nenosí baťohy a neforemné khaki péřovky nebo na každého nečumí jako můra. Věřte mi, že takový člověk, který na Vás ráno hodí nějaký ten děsně milý pohled, Vám dokáže zkazit náladu. Myslím, že by bylo potřeba udělat nějakou osvětu mezi takovými lidmi.

Doufám, že to nevyzní zle vůči některým lidem. Ale neříkejte mi, že za to nemůžou. Přinejmenším by se mohli usmívat a nějaký pěkný kabátek seženete i v secondhandu. ;)

16 comments:

  1. Souhlasím, dámy, které si hrdě vykračují v červené lyžařské bundě a myslí si, že v kombinaci s koženkovou kabelkou a rozšmajdanými sněhulemi je takhle kreace je hit letošní seźony. Obdivuju třeba dámy ve věku mé prababičky, které se dokáží obléct vkusně a šmrncovně i v tak obdivuhodném věku. A pak že to nejde! Bohužel to jsou světlé vyjimky, spíš jsou to ty ženské o mnoho let mladší, které se oblékají jakoby na nich už ale ani nezáleželo nebo je jim nějaká móda úplně ukradená nebo nevím, co je k tomu vede. A dobře, když přehlédnu, jak se ten člověk obléká, tak úsměv nestojí nic a i když každý den není posvícení, tak očekávám třeba, když si k někomu přisednu do vlaku nebo pustím sednout v mhd, že se aspoň usměje. No asi toho chceme moc...

    ReplyDelete
  2. Slečno L.,
    jak Ti rozumím! Nechci, aby to vypadalo, že pořád koukám "za hranice", ale je balzámem na duši zaject si do Holandska, Itálie, Francie, kde lidi chápou, co je to mít styl a nebojí se módy a dokonce ani "jinakosti". Originality se drtivá většina Čechů bojí jako čert kříže.
    Asi před 10 lety jsem pochopila, že tričko se Sandokanem (a víš, že ho možná ještě někdy vytáhnu?), černá šusťákovka a kšiltovka patří možná do kufru s nápisem "nostalgie", ale rozhodně né ven. Dobře padnoucí džíny, koktejlky, pár kvalitních sáček, lakovaný lodičky, dvoje tenisky, netradiční trička a tři kabátky - to je můj základ šatníku. Přidej si k tomu nějakou zajímavou brož a pojďme spolu do víru velkoměsta (klidně i vesnice) ukázat, že mít styl není trapas ;-).
    Vivi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hezká skladba šatníku. Stačí málo a uděláš z toho mnoho. Takové klasické kousky jsou zkrátka nutnost. Ale o Tvém vkusu jsem ani na minutku nepochybovala. ;)

      Delete
  3. Inu, šaty dělají člověka :) Ačkoliv se nic nemá přehánět, tak přeci vypadat dobře by snad mělo být jedno z uskutečněných přání každého z nás, ne?

    ReplyDelete
  4. Jojo, co si dnes ti Češi dokáží vzít na sebe.. Ponožky v sandálích mluví za vše..

    ReplyDelete
  5. Ahoj, zase si vyhrála v mojí giveaway :-D, napiš mi prosím na na email svojí adresu, já už jsem ji vmazala :-(... a Gratuluji

    http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. To je fajn, že tvoje maminka jde s dobou, moje je ve svých ani ne 55 klasická paní z maloměsta, zahalená do co nejvolnějších hadrů a člověk jí to nevymluví. :-(
    Mě třeba otravuje, jak chodí všichni v džínech. Zrovna ráno v metru jsem koukala, všude modro. :-)

    ReplyDelete
  7. Se staršíma ženskejma je to těžký, maj hodně věcí, které stály "hromadu" peněz za jejich éry, tak se jich nerady zbavují. Moje mamka je toho příkladem. Proto jsme se segrou rozhodly, že jí prostě ke každým narozeninám, svátku, Vánocem, MDŽ a bůh ví k čemu ještě vybereme nějaké pěkné kousky, aby se neoblíkala jako hastroš a nedělala nám ostudu.

    ReplyDelete
  8. Souhlasím s Tebou, opravdu je to docela nepříjemné, u nás takových lidí je taky pár. Do baletu se mnou chodí jedna holka, která bydlí na konci světa, má asi deset vlastních či nevlastních sourozenců a ani si neholí podpaží, o oblečení vůbec nemluvím; stejně to je v celé jejich rodině, jsou prostě v tomhle jiní a vůbec neřeší, co si o nich ostatní myslí. Jinak je to docela fajn holka a na tohle všechno jsem si zvykla, ale je fakt, že když při vystoupení stojíme na špičkách v nádherných kostýmech a ona zvedne ruce ... No děs.

    ReplyDelete
  9. Já nevím, s tím úsměvem souhlasím na sto procent, ale nečekala bych, že se budou ostatní oblékat tak, aby lahodili mýmu oku .) Ono se řekne pěkný sako ze secondhandu, ale avizovanej člověk nad 35 možná jako na první nemyslí, aby se ráno v autobuse zavděčil svým vzhledem "puberťačce", protože má svůj život, úplně odlišný priority a starosti a rozhodně mezi ně nepatří nějakej dress code, kterej musí nutně splňovat na blbý cestě do práce.
    Tohle mě na blozích facinuje - trochu tolerance by to chtělo! Terka

    ReplyDelete
  10. Anonymous: Já tedy nevím, ale každý snad chce vypadat trochu ucházejícně a ne jako když vylezl z popelnice. I kdyby, tak si alespoň může učesat vlasy nebo si vyprat ten svůj obří bágl. Chápu, že každý má odlišné priority, ale šaty dělaj' člověka a navíc ten vzhled snad není jen pro puberťačky jako jsem já. I moje mamka se občas udivuje nad našimi spoluobčany. Ti lidé pak takhle přijdou do práce, takhle komunikují se svými přáteli a se svou druhou polovičkou. A já bych teda nechtěla smradlavého manžela, v pohorkách a mastnou hlavou. Zní to asi hodně hnusně, ale stojím si za tím.

    P.S.: Myslím, že tolerantní jsem vcelku dost. ;)

    ReplyDelete
  11. jo semnou taky takové paní občas jezdí,je to hrozné, ale asi s tim nic nenadělame. Moje mamka chodí na svůj věk taky docela hezky oblíkaná. A ten nasraný výraz,mám k tomu jednoduché vysvětlení- tyto ženské většinou pracujou ve fabrikách u pásu a celá ta stereotypní práce jim za ty roky leze na mozek, jsou protivné,vztahovčné a nevím co ještě. Stačilo mi jak jsem si tozažila v jedné nejmenované firmě , kde ženské byli hrozné, protivné a jako slepice.

    ReplyDelete
  12. Třeba jim na tom ale nezáleží... Takže promiň, ale tenhle článek mi přijde dosti povrchní...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úsměvný toť argument. Nezáleží jim na tom...

      Takže mně až přestane záležet na hygieně a přestanu se sprchovat a čistit si zuby, stoupnu si vedle tebe ráno v tramvaji a dýchnu na tebe a tobě bude vadit, že smrdím - budeš povrchní?

      Delete
    2. Přidávám se k Jitřence. Možná tedy povrchní jsem, ale v této věci jsem nekompromisní. Viz. komentář (odpověď) k Anonymous.

      Delete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!