Friday 3 February 2012

Anonymní rozumbradové

..taky Vás iritují lidé v diskuzích pod články třeba na idnes.cz nebo dalších zpravodajských portálech? I když nemusíme možná chodit příliš daleko, na blogu nebo na Facebooku se také najdou otravové, kteří všechno znají, všechno umí a jsou děsně dobří v odmítání názorů ostatních. Ono skrývat se za monitorem počítače a virtuálně se povyš

Nacházím zde spoustu lidí, kteří sežrali všechnu moudrost světa. Na druhou stranu jsou tu lidé, kteří Vás utírají pravopisnými chybami nebo různými vulgárními výrazy. Již několikrát jsme za svůj názor byla označena za krávu nebo ještě hůře.
Jsou tu lidé nesnášenliví, extremističtí nebo ti, co chodí kolem tématu v kruzích a nic kloudného z nich stejně nevypadne. Připadá mi, že to jsou neustále ti stejní lidé, co mají problém naprosto se vším a na vše si stěžují. Při tom ale ještě stíhají řešit problémy své, pracovat, trávit čas s rodinou a přáteli.. možná s nimi sedí v nějakém kroužku a virtuálně nadávají na celý svět.



Rozhodně není na škodu ventilovat na veřejnosti svůj názor, ale nejprve si sakra rozmyslím, co kam píšu a jestli to vůbec dává smysl! Docela dost mě trápila diskuze pod článkem o smrti Václava Havla, kde ho lidé i po jeho smrti označovali dost nevybíravě.. Češi prostě nemají úctu k ničemu. Spousta cizinců, buď těch žijících v České republice nebo i těch, co zde nežijí, se vyjadřuje o našich velikánech mnohem lépe než my sami. Což je smutné..

Teď asi vypadám jako ta, co si taky stěžuje na každou věc a brečí nad každou hloupostí, ale není tomu tak. Spoustu věcí beru pozitivně a alespoň se raduji z maličkostí, které se podaří (ať už našemu státu, nějakým význačným lidem nebo třeba Vám, bloggerům). Je ale pravda, že kapku české krve v sobě mám a často si nadávám v pohodlí domova. Měli bychom to ale všichni změnit a ukázat, že se nám něco nelíbí, avšak v rámci slušného chování a úctě k ostatním a jejich názorům.

9 comments:

  1. To jsi napsala krásně, nemůžu jinak, než souhlasit. Tuhle a další české vlastnosti naprosto nevystojím, vážně to nechápu, jak může někdo být tak hnusný, drzý a nesnášenlivý. Taky jsem na Česko hrdá, zejména ve sportovních soutěžích (hlavně hokej a tenis), ale to je málo oproti náladě, která tady panuje. Pak at se mi nikdo nediví, že tu nechci zůstat :)

    ReplyDelete
  2. Souhlasím, nemám co dodat, ubohost některých lidí je vážně do nebe volající! Ale rozhodně to nevypadá, že bys nějak brblala nebo si stěžovala na každou maličkost, ale banda pitomců musí ze židle zvednout i úplného kliďase.. A takové to naše "čecháčkovství" taky nesnáším a někdy se za některé lidi se musím vážně stydět... Prezident kradoucí pero, tenista, který soupeři nepodá ruku, opilí fotbalisti vyřvávající na letišti....

    ReplyDelete
  3. každý má svůj názor a má na to právo, jde však o to, jakým způsobem o tom dá světu vědět. je to individuální dle lidské povahy. lidi nezměníš. a nemá cenu se jimi nechávat rozčílit. hlavně abychom byli v klidu my :)

    ReplyDelete
  4. přesně takhle to je, sedět si pěkně za monitorem a kritizovat snahu ostatních, shazovat a soudit na základě ničeho, urážet a osočovat. to je oblíbaná činnost všech, kteří nemají dost odvahy vystupovat pod vlastní identitou a raději volí krásné slůvko anonym! (rozhořčení pramení z nedávné zkušenosti s bandou anonymek, které hodnotily a samy se bály vystrčit nos zpoza monitoru)!
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Téra: Zrovna ten prezident kradoucí pero neni až tak naše ostuda, protože nikdy nemělo být vyřčeno, že to pero ukradl, i kdyby to tak bylo. I kdyby to pero skutečně nebylo určeno k tomu, aby si ho odvezl, tak měli říct něco takového, jako že jsou poctěni, že to pero má pan Klaus.
    Ale jinak souhlasim, to nepodávání ruky nechápu. Spolužák jednou odmítl podat ruku vyučujícímu. Jedna věc je nemít toho člověka rád a druhá projev hulvátství.

    ReplyDelete
  6. Napsala jsi to skvěle! A děkuju za pěkný komentář :) V článcích budu pokračovat! :) Zítra dopoledne přibyde další :))

    ReplyDelete
  7. Tvůj komentář mě moc potěšil :). Díky ;*
    ať je všechno brzo oukej i u Tebe ;)

    ReplyDelete
  8. Souhlasím. :-) Já si vždycky řeknu, že ti lidi mají asi nějaký problém, protože jinak nedokážu pochopit, proč se normálně smýšlící člověk má potřebu vrtat ve všem možném, od Václava Havla počínaje, k chybám v nadpisu konče. Diskuze na idnes už jsou mi k smíchu a radši to neřeším, nejlepší se je prostě nad to povznést. :-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!