Friday 20 January 2012

P.S.: I love you! ♥

Přináším recenzi (zda vůbec svůj článek mohu recenzí nazývat) na knihu a film P.S.: I love you.

Film jsem poprvé shlédla asi ve 13 letech, naposledy tento týden. Mezi těmito dvěma daty jsem ho viděla nesčetněkrát. Miluji Hillary Swank a Gerarda Butlera, kteří se tak skvěle svých rolí zhostili. Mám ráda celkovou kompozici filmu. Pokud jste film neviděli, tak jen ve stručnosti: 

Holly a její manžel Gerry si žijou vcelku spokojeným životem, až na některé drobné neshody (kvůli penězům, pořízení dítěte) jsou spolu velmi šťastní a nedokáží si život jeden bez druhého představit. Bohužel lékaři Gerrymu zjistí nádor na mozku a ten na následky této nemoci umírá. Holly je na pokraji zhroucení a smutní po svém manželovi, když jí náhle přijde dopis. Není to jen tak obyčejný dopis, je od jejího manžela. Takto jí zhruba rok chodí obálky s radami a vzkazy, na konci každého lístku stojí věta "P.S.:Miluji Tě!".



Knihu jsem začala číst teprve nedávno a miluju každičkou větu v ní. Například na Databázi knih je knížka upřednostňována, avšak já se stále nemohu rozhodnout, co je lepší. V knize jsou některé scény navíc, některé úplně jiné než ve filmu, ale každé dílo má něco do sebe.

Za sebe 10/10 a to nejméně milionkrát. Kupte si pořádně velkou čokoládu, uvařte si třeba latté, zachumlejte pod deku a užívejte skvělého filmu nebo knížky. A napište, jak se Vám líbily. :)

8 comments:

  1. Knížku jsem teda nečetla a nevím, jestli vůbec chci, protože když znám film a líbí se mi, tak jsem si knížku většinou pak vůbec neužiju. Ale opačně to platí taky, film po knížce je zase nic moc. Ale P.S. Miluji Tě mě nikdy nenechá chladnou a pokaždé mě rozbrečí, ať se na něj dívám klidně po stopadesáté... :-)

    ReplyDelete
  2. Kdysi jsem to videla a moc se mi to libilo, ale uz si to moc nepamatuju :( Az bude cas (po maturite :), tak se na to kouknu znovu, nebo si to prectu :o)

    ReplyDelete
  3. Nedávno jsem to viděla podruhé ve škole a měla jsem vážný problém udržet slzy na uzdě. Je to skutečně nááádherný film u kterého budu brečet i po 150.

    ReplyDelete
  4. Film jsem nebyla schopná dokokukat, stačil mi začátek a natolik mě znechutil (první jsem četla knihu, která mě však uchvátila), že už se k němu nikdy nevrátím...

    ReplyDelete
  5. Film jsem viděla mnohokrát.. :) A vždycky brečím u scény, kdy Holly volá na jeho telefon, aby slyšela jeho hlas na záznamníku... A knížku jsem nečetla, ale mám ji na svém pořadníku knih k přečtení :)

    ReplyDelete
  6. jsem jedna z těch co upřednostňuje knihu, film se mi moc nelíbil i když je pravda, že jsem ho viděla dávno. Stahnu si ho a mrknu znova, třeba to bude lepší :-)

    ReplyDelete
  7. Já jsem ten filmy nikdy neviděla do konce! Vždycky jen tak do půlky :D Na mě je to moc smutný, vždycky u takovejch filmů řvu, proto se na ně nesmím koukat :D Každopádně Gerard to je kusanec :P

    ReplyDelete
  8. Já jsem asi největší odpůrkyní filmu. Viděla jsem prvních deset minuut, ale ne, že by to nebylo dobrý, to bezesporu je, ale nesnáším, když si film vymýšlí ten příběh úplně jinak. U knihy brečím každý rok jako malá, takže na film se radši asi nikdy nekouknu :)))

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!