Monday 2 January 2012

New Year's Resolutions

Jsem už taková. Jsem jako tisíce dalších bloggerů (a nejen bloggerů, ale i obyčejných lidí) a dávám si každoročně nějaká ta předsevzetí. Musím si prostě do mozku vštípit své cíle a plány a neustále si je opakovat, někam si je zapsat a číst si je každý den, abych nezapomněla, že chci být lepší.

Je pořád co zlepšovat a i když to bude znít divně, nechci umřít jako nějaký bezvýznamný člověk, ještě hůř špatný člověk. Nevím, proč mě to napadlo zrovna teď.. Jsem divná. A budu i letos. Prostě už jiná nebudu. Můžu se jen vylepšovat a prohlubovat si své dobré vlastnosti, tím pádem skrývat ty špatné. Třeba se to jednoho roku podaří.

.. doufám, že ještě nebude konec světa, chtěla bych toho tolik stihnout. Ale alespoň máme příležitost užít si rok naplno a být na všechny milí.





Mám ale pár přání, která možná ani nejsou tak nesplnitelná..

  • zlepšovat se pořád v jazycích - hlavně ve francouzštině, i když na angličtinu bych taky neměla zapomínat (zas tak slavné to s ní není). jak řekl Jan Amos Komenský: "Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem." Zkusit udělat i nějakou zkoušku - nejspíš DELFy z frániny.
  • být dobrá ve škole - co dobrá, snažit se být nejlepší. jsem děsně ambiciózní a  jsem schopná jít přes mrtvoly, což je v dnešní době i dobrá vlastnost, když chcete mít dobrou práci a mít dost peněz.
  • najít si pořádnou brigádu a ještě důležitější - naučit se šetřit!
  • udělat si řidičák
  • uspořádat legendární párty svých 18tin
  • zorganizovat nejlepší maturitní ples
  • připravit si nějaká maturitní témata - do češtiny, angličtiny a francouzštiny přinejmenším.
  • začít chodit na zumbu a do posilovny, zformovat si postavu a zbavit se strií (nemáte tip, jak na to?).
  • mít dobré vztahy s rodiči, sourozenci i okolním příbuzenstvem.
  • věnovat se blogu, zútulňovat ho, dělat ho příjemnějším pro Vás, mé milé čtenáře. ráda bych dosáhla alespoň padesátky lidí, co mě čtou. :)
  • na závěr to nedůležitější! být pořád tak šťastná s J., nekazit si krásné chvíle svou pitomostí nebo otráveností, i když Úžasňák se stále drží. ;) prožít už třetí společný rok a oslavit další výročí v listopadu.

Mohla bych ještě vymýšlet další a další body, určitě během roku vyslovím na tomto blogu přinejmenším tucet svých přání (ať už v rubrice Wednesday Wishes, ke které se vracím nebo jen v "obyčejných" článcích).

Buďte se mnou a mějte se krásně, ať už s nebo bez novoročních předsevzetí. :)

11 comments:

  1. Si milá :-) Tak přeju hodně sil, trpělivosti a vůle, aby sis všechna předsevzetí vyplnila! :-)

    ReplyDelete
  2. Souhlasím s řidičákem a s brigádou, hlavně na léto, jenže jak se znám. Achjo!!
    Krásná přání a opravdu nejsou nesplnitelná =)
    Kéž by mi šel ten tvůj první bod. Mě angličtina tak baví, ale nejde =(

    ReplyDelete
  3. Drzim palce na delfy, ridicak a legendarni oslavu osmnactin :) (mam vsechny tri zminene veci uz za sebou a musim rict, ze osmnactiny se povedly hrozne moc, ridicak me strasne bavilo delat, miluju rizeni :) a delfy jsou asi vic v pohode, nez jsem myslela, pac jsem je dala :)) podrobne vysledky jako kolik jsem z ceho mela bodu budu mit snad ve stredu, tak pak kdyztak dam vedet, na co si dat bacha a tak :)
    no a at se dari i ve vsem ostatnim a mimochodem- tvuj pritel je moc peknej a vypada hrozne sympaticky a mile, tak at vam to vydrzi :)

    ReplyDelete
  4. Tak držím palce, ať se daří v plnění tvých úkolů! :] No, ale mám smutnou zprávu, že strií se nezbavíš. Můžeš je pomocí krémů na strie udělat méně viditelnými, ale pořád budou. Mám s nima taky problém, mrchy jedny. Kdysi jsem používala skvělý krém od Oriflame, který mi fakt pomohl a strie nejsou skoro vůbec vidět. Jenže už dlouho jsem ho v katalogu neviděla. :(

    ReplyDelete
  5. Vid ze ma hrozne hezkej usmev? :D Ja ho miluju :)
    Jinak dnes jsem se dozvedela "skore" z DELFu a mam 65,5 bodu ze 100, coz je min, nez jsem doufala, ale na splneni to stacilo (hranice je 50 bodu). Ztm jsem to videla jen na papire, bez komentare ucitelky, tak jeste uvidim, co mi k tomu zitra rekne..
    Nejmin se mi povedla ustni cast, byla jsem pred tou francouzskou komisi (i kdyz to byli jen dva lide) dost nervozni, takze jsem asi sekala chyb jak maku..
    No kdyztak se ti pak jeste ozvu, nebo kdybys mela nejake otazky, tak je smeruj na me (treba na formspring, at ma nejaky vyuziti :D)

    ReplyDelete
  6. tím předsevzetím být dobrá ve škole jsi mi připomněla, že bych se měla jít učit:D :)

    ReplyDelete
  7. Taky jsem se pustila do jazyků.. budu chodit na kurz angliny (dokonce prej mám uroven 8 z 10 ale na to jim kašlu, vim že nejsem těsně pod urovni C1, v tomhle se raději podcením :)), a DELF podporuji, ani ne kolik jazyků umíš ale Kolik zkoušek máš splněných tolikrát máš větší šanci, že dostaneš práci a že na škole tě nebudou otravovat s absolvováním zkoušky (stačí doložit, že už jednu máš a je klid :)) Ale netrap se pokud ta předsevzetí nezvládneš všechna, jsi maturující, to je hrozně velký tlak a stres a máš právo na to, mít ČASTO klid :)

    ReplyDelete
  8. Krásná fotka v první řadě! Určitě si udělej nějakou zkoušku z jazyka, víš co na životopise se ti to pak bude hodit :)) Dobrá ve škole už snad si, ne? Neznám nikoho kdo by si už ve třeťáku zpracovával maturitní témata, to pro tebe nebude problém :) No na strie existuje krém, ale já mu moc nevěřím, mamka ho měla, ale nepomohl, řekla bych, že v létě ti je trochu "vypálí" sluníčko, jelikož jsou to vlastně malé jizvičky a ty sluníčko zatahuje, možná, že i solárko, taková moje domněnka :)) Tak ať Vám to s Úžasňákem klape :))

    ReplyDelete
  9. Skvělá přání, skvělá fotka, držím palce! :)

    ReplyDelete
  10. Chtěla bych mít stejnou vůli jako ty, ohledně školy, ohledně všeho.. :)) Tak alespoň doufám, že se ti většina přání podaří splnit ;):)

    ReplyDelete
  11. držím palce, ať toho vyjde co nejvíc, nejlíp všechno:)!
    btw přitel je teda sympaťák!!

    první dva body máme shodné :-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!