Monday 23 January 2012

Diplomatkou snadno a rychle..


..a nebo taky ne! :D

Byla jsem na dni otevřených dveří. na VŠE. Fakulta mezinárodních vztahů. Zvenčí se mi budova zdála zvláštní, myslím, že je postavena ve funkcionalistickém slohu. Vevnitř? Veliká krása. Samé sklo, kov, zelené rostliny. Vencovská aula tak obrovská. A natřískaná! Sedělo zde snad milion lidí. No dobře, tolik zase ne, ale byli všude. Seděli na všech sedačkách, na schodech, pod schody, nad schody.. Probojovala jsem se s kamarádkami nahoru, abych viděla alespoň na boční projektor. Přednáška o oborech byla velmi zdlouhavá - avšak mě na rozdíl od ostatních bavila (i mé kamarádky se chvílemi tvářily znuděně). Což mi nevadí - nechci mít moc soupeřů v přijímacím řízení. :D



Musím se učit, hned teď. Haha, zase kecám. Prostě si něco slíbím a poté sem tam něco málo pro danou věc udělám, ale ne tolik, kolik potřebuji. Ale slibuji, mě i Vám, že se polepším. Už jen kvůli té krásné škole, kam bych tak moc chtěla. No a co, že berou každého sedmého, o to více se musím snažit. Dohlédněte na mě! :)
Mimochodem, paní zastupující obor diplomacie byla úžasná. Podobala se trochu Květě Fialové.

15 comments:

  1. Dohled určitě nepotřebuješ, mám spíš dojem, že bys to dala z fleku :-) Dobře, že se ti tam líbilo :-)
    Na mě škola, kam chodím, taky zkoušela triky s milou paní, která vystupovala na dni otevřených dveří, ve skutečnosti sem tam pak už nikoho tak milého nepotkala, někdy dost naopak :-D Ale to určitě nebude tvůj případ :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to doufám! :D Ta paní byla bezva, ale myslím, že je tam ve vedení, i když už dost stará, tak se mě snad dožije. :D

      Delete
  2. Ách jo:) proč jsem byla tak trestuhodně líná ve třeťáku? Teď nevím, co dřív :) věřím, že díky své cílevědomosti, na tom budeš o mnoho lépe :)

    ReplyDelete
  3. Tak šup od kompu a studovat! :D

    ReplyDelete
  4. budu držet všechny palce. Pokud to opravdu chceš tak se tam dostaneš

    ReplyDelete
  5. je fajn se do školy podívat osobně, ono to pak víc nakopne k učení... teda aspoň já to tak měla :)

    hodně štěstí a ať se dostaneš! ;)

    ReplyDelete
  6. uč se uč se :) je to náročné při té maturitě, moc dobře to vím ale když budeš mít energii a čas tak se hned pust od učení :) a jo, lidé se nechají odradit, plno jich podá přihlášku ale tak 20% nedorazí.. a pak si vem kolik je na světě lenochů a lidí bez vlohů pro danou věc co se nechají zmást náhlým nápadem (typická já, hehe :D)

    ReplyDelete
  7. Jednou provždy :D Zatím to tak vidím, ale až se po roce potkáme tak to zase bude o něčem jiném. Třeba můj jeden ex se se mnou dodnes nebaví a já to považuju za dětinské. No každopádně to asi nebudu teď nějak hrotit, mám teď jiné priority žejo :)))

    Já si myslím, že k učení máš opravdu dobrý přístup, tebe tam vezmou všema deseti :))

    ReplyDelete
  8. děkuju moc :)
    jinak ti závidím tvé nadšení :) znám to osobně, ale spíše jsem odcházela z DOD šokovaná a out z toho, že nemám šanci .. :) ale pamatuji si jak jsem byla nadšena Karlovou Univerzitou, když jsem chtěla na psychologii.
    tak ať se ti splní to, co si přeješ!!! :)

    ReplyDelete
  9. Věřím že příjmačky zvládneš levou zadní :-)

    ReplyDelete
  10. držím ti palce,ty to zvládneš :)

    ReplyDelete
  11. Tak kabátek ti upřímně moc závidím, přála jsem si žlutý na zimu, ale nikde ho neměli, a hlavně jsem si pořídila jinou bundičku. To máš pravdu, že k brunetkám jde žlutá mnohem více, taky jsem si tu barvičku ještě více co jsem právoplatná brunetka :))

    ReplyDelete
  12. A řekla vám taky ta milá paní, že v diplomacii pracuje 3 - 5 % absolventů?

    ReplyDelete
    Replies
    1. neřekla. máte s tím nějaké zkušenosti? :)

      Delete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!