Thursday 5 January 2012

Be happy! :)

‎..nemohla jsem se dočkat a stále jsem se ptala, kdy bude zítřek. Máma mi řekla, že to bude, až se vyspím. Ráno jsem se potom probouzela se slavnostním pocitem a říkala si:"Dnes je dnes."


Přemýšlela jsem nad tím, jak je dnešní svět děsně negativistický. Včetně mě. Pořád si na něco stěžujeme. Pořád se nad něčím vztekáme. Oproti tomu ale spoustu věcí pozitivních bereme jako samozřejmosti. To, že máme pár přátel. Že máme zrovna dobrý oběd. Že se nám podařila desetiminutovka v práci. Že nám poslal přítel smsku na dobrou noc.

Víte, i ty pro nás už samozřejmé věci jako je jídlo, pití, teplá voda nebo odličovací voda nejsou tak samozřejmé v jiných koutech země. Nechci dělat osvětu a nadávat všem, jací jsou špatní a že si ničeho neváží. Já jsem taky taková. Ale to je jedno z mých předsevzetí. Být šťastnější. A méně stresovaná. Děkovat za každou pozitivní maličkost a vážit si takových chvil. 



Dnes jsme ve škole řešili, na co měříme život nebo rok. Někdo na hrnky kávy, jiný na smích, na hádky. Na co ho měříte Vy? Já osobně na dny, kdy jsem byla šťastná, kdy jsem se upřímně od srdce zasmála, kdy jsem si pořídila něco pěkného na sebe, kdy jsem přečetla nějakou krásno knihu.. Máme tendence zapomínat na to špatné a je to tak dobře. Pamatujete si, kolikrát Vám doma dali přes zadek, když jste byli malí? Nebo si spíš pamatujete, jak jste slavili narozeniny?

Buďte šťastní, buďte milí k okolí, dělejte šťastné i své blízké a milované a užívejte si krásných chvil naplno. Když přijde nějaká špatná, věřte, že je tu proto, aby opět mohla přijít ta dobrá a Vy jste z ní měli ještě lepší pocit. Pojďte se mnou zkusit zlepšit svůj postoj k životu. Nejsme tu věčně, abychom smočili tisíce kapesníků svými smutnými slzami nebo lamentovali nad naším těžkým osudem. Nepřemýšlejte nad tím, co je špatné a co dobré, protože vše se děje z nějakého důvodu, pro něco dalšího, co Vám vstoupí do života. Nakonec všechno dobře dopadne. :)

Mimochodem mým novým snem je Nový Zéland. O tom snad někdy příště..

11 comments:

  1. Pekne jsi to napsala a mas v tom naprostou pravdu.. nemela bych nadavat na to, jak nic nestiham, ale byt rada, ze mam moznost vzdelani, ze muzu maturovat a jit na vysokou skolu, ze muzu mit na miru site saty na maturitni ples...
    jo, nekdy je dobry, se zamyslet... :)

    ReplyDelete
  2. Moc hezky a hlavně pravdivě řečeno. Taky o tom často přemýšlím a říkám si, že je důležité radovat se z maličkostí, ale pak přijde nějaká malichernost a já se stejně rozčiluju, nervuju nebo smutním. Vážit si dobrého bydla bychom si teda ale sakra měli, ale obávám se, že lepší to nebude...
    A k tomu co si psala mě, tak vazelína by asi pro tebe na celý obličej nebyla ideální, ale na suchá místa bych jí klidně použila :-) Nejsem žádný odborník, ale snad by ti to mohlo pomoct :-) A saloos má tolik druhů, že by se našel snad i nějaký, který by vyhovoval tobě :-)

    ReplyDelete
  3. To je nádherný článek!! Já jsem si sobě tiskla ten, jak jsem psala, že chci být lepší a najít se. Mám ho složený v peněžence. Ale teď ho vytahuji a na druhou stranu jde tady ten Tvůj! Protože je to svatá pravda! Važme si více věcí, kolem nás. Bereme je jako samozřejmé, ale uvědomíme si jejich hodnotu, až je ztratíme..

    ReplyDelete
  4. Článek k hlubokému zamyšlení, to musím uznat. Ať je víc takových přemýšlivých bytostí jako jsi Ty - svět by byl hned jinačí :)
    Osobně se tenhle rok snažím zasvětit předsevzetí, které jsem si dala - a to: v tomhle roce víc žít. :) A tuto skutečnost podporuje i fáma o konci světa (ačkoliv v něj nevěřím) - nicméně je to docela dobrý odrazový můstek k tomu, aby si člověk řekl, ať žije tento rok naplno, jako by byl jeho (a všech) rokem posledním.

    Be grateful for even the smallest thing that brings you joy each day ;)

    ReplyDelete
  5. Jen škoda, že by museli chtít všichni, aby tady bylo líp... Ale ten článek je hezky napsaný, donutil mě se zamyslet. Taky bych si měla víc vážit všeho kolem sebe a nemyslet pořád na to špatné...

    ReplyDelete
  6. krásný článek a jsem s tímto s tebou na stejné vlně. je jednoduché si stěžovat a na něco pořád nadávat. ale to je pak ten život úplně celý k ničemu. a proto tady přeci nejsme, ne? jsme tu proto, abych život žili, prožili ho jak sami chceme a my ho chceme přeci prožívat příjemně, no ne? člověk má takový život, jaký sám chce. může být pesimista a furt si stěžovat, ale taky může házet prkotiny za hlavu a nehrotit je a naopak si začít všímat těch krásných maličkostí všude kolem. mně třeba kupříkladu dokáže celý den rozjasnit slunce, které mi byť na několik minut zasvítí do tváře, k tomu nějaká pěkná, energická a vesele laděná písnička, to, že potkám ve třídě fajn lidi, které mám ráda a ačkoliv jsem na tu školu nechtěla, jsem ráda, že tam jsem a zůstanu tam, už jen kvůli nim, ale i kvůli tomu, že ona ta škola není úplně nejhorší. našla jsem na ní mnohá pozitiva. a o to přeci jde, ne? :)
    dokážu být za věci vděčná a uvědomovat si svoje štěstí, to co mám a snažím se i sama o tom, abych svůj život měla pěkný, plný radostí a úsměvů :)

    ReplyDelete
  7. to je přesně moje předsevzetí..být šťastná:)
    nedávno jsme se při angličtině bavili na téma vb a jací jsou britové a pak se nás učitelka zeptala jací jsou češi..a všichni řekli přesně tohle, že si stěžují pořád atp...ale já asi prostě nejsem čech :D asi to je výchovou mojí mamky, která mi vždycky říkala, že mám být spokojená s tím, že mám co jíst, kde bydlet, kamarády..:) a já jsem:)

    ReplyDelete
  8. To je tak krásně optimistický článek! :) Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, na co měřím nebo bych měřila rok, budu nad tím uvažovat :).

    ReplyDelete
  9. Hezky napsané:)
    Carpe diem, slečno L.

    ReplyDelete
  10. Nový Zéland je i můj sen :) a pamatuju si spíš ty špatné věci.. protože jsem byla v dětství hodně negativní a neštastná. Ale ted se to mění, možná právě proto, že už mě taková být nebaví takže to dětství k něčemu bylo :)
    a přednostně ti posílám http://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao zapomněla jsem postnout na blog ale napravím to během pár dní :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!