Saturday 14 January 2012

366 positive ideas

..aneb Štěstí pro každý den.

Tuto knihu doporučuji milovníkům citátů nebo majitelům pochroumané sebedůvěry nebo špatné nálady. Pro každý den je zde napsán jeden citát, který Vás má povzbudit, nakopnout k dalším krokům, donutit Vás pousmát se nebo se zamyslet. Citáty jsou spíše neznámé, než známé ( i když to je jen můj osobní pocit, třeba je znáte).

Já zatím pečlivě dodržuji datumy, ale mám tuto knihu půjčenou z knihovny, takže jsem dostal nápad něco podobného si vytvořit, avšak se svými oblíbenými citáty. Myslím, že na to vcelku dobře poslouží diář s Malým princem od Moleskine, který mi dal Úžasňák k výročí. :)



Maličko jsem nakoukla dopředu, na 13. květen, kdy mám narozeniny a tam stojí toto: "Neposuzujme lidi podle jejich názorů, ale podle toho, co z nich ty názory udělaly." (Georg Christoph Lichtenberg) Myslím, že je to ideální citát právě pro mě. Mám občas problémy s černobílým viděním a spontánním odsuzováním lidí, aniž bych přemýšlela nad dalšími aspekty.

Další citáty, které se mi velmi líbily, jsou například tyto: "Miluj své nepřátele, protože oni Tě upozorní na Tvé chyby." (Benjamin Franklin) nebo "Neukládejme se ke spánku, pokud si nemůžeme říct, že jsme se dnes něco naučili." (opět G. Ch. Lichtenberg)

Nevím jak Vy, ale já si z takových myšlenek beru hodně. Často si je přemítám v hlavě, když hledám nějaké správné rozhodnutí nebo si musím uvědomit, že to co mám, nemá každý. Moudrá slova ostatních nám mohou mnohokrát pomoci a proto je tahle knížečka milým průvodcem roku. :)

27 comments:

  1. Mmm velice zajímavé citáty, určitě se po takové knize poohlídnu :))) Díky za typ!

    ReplyDelete
  2. Nemůžu jinak než s tebou zase souhlasit :-)... Je dobré se občas zastavit a zamyslet a takové citáty k tomu přímo vybízejí...

    ReplyDelete
  3. ta edice je fakt krásná, líbily se mi pudry, stíny (ač je nepoužívám), tvářenky, rtěnky.. a i když nesnáším lesky, měli tam vážně krásný odstíny.. a taky tuhý parfém! :)

    ReplyDelete
  4. pekne citaty :)
    PS: www.livefreelifeforever.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Prosím, jak se přesně ta knížka jmenuje a od koho je? :) Jak víš, naprosto miluju citáty!! :)

    ReplyDelete
  6. ahoj, Terry toho má teďko opravdu hodně moc ve škole a jelikož se jí ještě k tomu vrátily zdravotní potíže, musí jet na individuální plán a tak nějak to dohromady zvládat. za pár měsíců navíc přijímačky na její vysněná práva .. takže si myslím, že se na blogu ještě dlouho neukáže :( taky mě to mrzí. v poslední době ani moc v kontaktu nejsme, ale chystám se jí poslat dopis i s dárečky - neviděly jsme se dlouho a mezitím měla svátek a byly Vánoce .. tak jí něčím udělám radost :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. taky mi vrtalo hlavou kam se poděla, tak ji pozdravuj :)))

      Delete
  7. Stejně jako Eliška se ptám, jak se jmenuje a od koho je? :D Vypadá to zajímavě, mám moc ráda citáty :).

    ReplyDelete
  8. Tak to je ale veliká chyba :P

    ReplyDelete
  9. Dobrý tip :)) Jinak děkuju, užijeme si to. A sníh bys poslat mohla :D :P

    ReplyDelete
  10. já mám takové pozitivní citáty moc ráda .))

    ReplyDelete
  11. určitě vyzkoušej, je to hrozná dobrůtka a navíc nijak kalorická :))

    ReplyDelete
  12. Miluji citáty a mám pochroumanou sebedůvěru. Nádhera, miluji citáty.

    ReplyDelete
  13. Milá slečno L.,
    vidím, že Úžasňák opět nezklamal. Dal Ti nádherný dárek. Sama mám tlustý diář "Malý princ" a je okouzlující. Rozhodně si zapisuj všechno, co Tě zaujme, je pak moc fajn si všechno znovu číst a objevovat v zapsaných postřehách a citátech pořád něco novýho.
    Měj se krásně.
    Vivi
    P.S. Tleskám Tvému blogu, je perfektní.

    ReplyDelete
  14. Miluju citáty a ve všech se dokážu vidět a něco si z nich vzít k srdci :) Mrknu se po té knize.

    ReplyDelete
  15. já mám citáty moc ráda, takže tato kniha bude něco pro mně:) určitě se po ní podívám:) děkuju za tip:)

    ReplyDelete
  16. Jsem ráda, že máš radost z toho odkazu :)) Tak doufám, že se taky vyfotíš, až si zkusíš ten účes :)) Jsem taky zvědavá :-DD Máš hezčí vlásky, tobě to půjde líp. Jinak citáty taky miluju :)

    ReplyDelete
  17. hm to nezní špatně, a jak že se přesně tak nížka jmenuje? Je to ta co máš v právě čtených na databázi?

    ReplyDelete
  18. citáty mám strašně ráda a tahle knížka vypadá skvěle :))

    ReplyDelete
  19. myslím, že fotky mluví za vše :). Poklidný večer :)
    Jeden s přáteli a druhý v širším rodinném kruhu

    ReplyDelete
  20. Děkuji :)) Velice upřímné a velice pravdivé :)) Dej mi ještě poslední šanci, já se polepším :P

    ReplyDelete
  21. rozhodla jsem se: zítra jedu nakupovat :) v podstatě mám za sebou uzavřenou kapitolu prvního semestru, zvládla jsem všechny zkoušky a všechnu tu hrůzu s nimi související a nic než pár pochval z toho nemám.. takže se sama odměním hmotnými dárky a prostě si nakoupím něco pěkného na sebe :) nemám až tak moc peněz, ráda bych ale ulovila aspoň pár pěkných kousků. nějaký kabátek by byl vážně třeba, a jinak nějaké hezké topy :) uvidíme ..
    jinak ten diář s Malým princem je super! líbí se mi jak je tlustý a že jsou v něm obrázky. citáty mám ráda, beru si z nich inspiraci a často si obrázky s citáty stahuju, především aglicky psané, protože na weheartit na česky psanou větu těžko narazím :D
    neznáš nějaké dobré stránky s citáty?

    ReplyDelete
  22. Skvělý nápad s těmi citáty :) Stydím se, ale ten diář ti pěkně závidím :) "Neukládejme se ke spánku, pokud si nemůžeme říct, že jsme se dnes něco naučili." Tak ten si musím někam zapsat :))

    ReplyDelete
  23. ehm .. teď mě tak napado .. nemrkla by ses mi do té knížky, jaký citát je k datu 21.3.? :)

    ReplyDelete
  24. pro všechny: KNIHA SE JMENUJE "ŠTĚSTÍ PRO KAŽDÝ DEN" (v podtitulu 366 pozitivních myšlenek). :)

    ReplyDelete
  25. dobrý tip na dobrý dárek :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!