Friday 27 December 2013

Bilancování

Zdravím.

Jako každý rok mám během celého prosince zvláštní přemítací náladu, během které se pitvám v uplynulém období a hodnotím své počínání. Letos to byla poměrně příjemná činnost, protože se spousta věcí vydařila. Připadá mi, jako bych zapomínala na vše nehezké a zlé, co se přihodilo, upřímně si nic takového z roku 2013 nepamatuju. Rok 2013 byl plný změn, změn k lepšímu. A co se tedy všechno stihlo udát za posledních 12 měsíců?



Báječný maturitní ples. Vydařil se na jedničku s hvězdičkou, i ředitel školy nám gratuloval k nejlepšímu plesu za poslední roky. Ta práce a ty nervy, to vše za to stálo. Ještě dlouho to bude jeden z mých nejlepších večerů.

Řidičák. Ano, i já řídím. Tedy, spíše vlastním řidičské oprávnění. V Praze auto nemám a když jsem doma, moc času na vyjížďky není.

Maturita. Na samé jedničky. Šprťáctví se ve mně projevilo v plné míře a já čtyři roky na gymplu zakončila důstojně.

Příjimačky. Vzali mě všude, nakonec jsem si vybrala diplomacii na VŠE, matika mě čeká až další semestr, takže jsem zatím spokojená a stále si vysnívám svou kariéru diplomata.

Pražský studentský summit. Dva ročníky v jednom roce. V dubnu proběhla závěrečná konference ročníku osmnáctého, teď je v plném proudu ten devatenáctý a já namísto Švýcarska působím ve své milované Světové obchodní organizaci jako ekonomický poradce.

Práce. V Praze jsem si našla práci jako pokojská, ale po pár týdnech jsem "povýšila" na F&B a servírku, v současné době se šplhám vzhůru k recepci, kde nakonec skončím. V téhle oblasti, abych pravdu řekla, mám nejvíce starostí a stresu, takže rok 2014 bude taky o řešení mé pracovní pozice, náplně a zaměstnavatele.

Stěhování. Bydlím s J., všechno klape, na společné usínání si člověk rychle zvykne. Je nám fajn. Teda, mně určitě. ♥

Cvičení. Snažím se cvičit. Jógu, pilates. Obyčejně protahovat. Běhat. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží další rok.

Výročí. Už jsme spolu 4 roky. A zatím to nevypadá na žádnou změnu.

Dva zápočty. Momentálně se pyšním 6 kredity (ze 33) a započteno mám z angličtiny a španělštiny. Leden bude náročný, ale doufám, že budu pokračovat úspěšně ve sbírání a dojdu k těm potřebným 33.


Tolik tedy o mém uplynulém roce, co se povedlo nebo naopak nepovedlo Vám?
Přeji Vám ještě krásné a klidné poslední dny roku 2013 plné cukrovíčka, vánočky, čaje, svařáku a jiných dobrot. A hlavně ať je strávíte s těmi, které máte rádi.



6 comments:

  1. jak vidno, měla jsi vskutku úspěšný rok :) jsi velmi ambiciózní a to se na tvých úspěších a životních pokrocích projevuje. ať se ti dál daří!

    ReplyDelete
  2. Udělala jsem nejhorší profesní zkoušku na světě a zbytek roku jsem to odstonávala. Doufám, že příští rok otěhotním, víc si nepřeju, jen být s mužem. :-)
    Doufám, že se ti také bude dařit vše, co chceš, ale doporučuju se zas tak nehonit :-)

    ReplyDelete
  3. ách měla jsi skvělý rok musím si též něco takového sepsat

    ReplyDelete
  4. Bola di teda veľmi úspešná dúfam že raz takýto rok zazijem tiež :)

    ReplyDelete
  5. No teda, tomu říkám úspěšný rok a nevěděla bych, k čemu ti mám dříve gratulovat, panejo, fakt báječný :)
    A přeju, ať i ten rok 2014 je tak skvělý a plný úspěchů a spokojenosti!

    ReplyDelete
  6. Budu držet palce, ať je tenhle rok minimálně stejně úspěšný jako ten předcházející!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!