Thursday 24 October 2013

TO DO: 13 věcí, které chci stihnout (a stihnu!) do konce roku

Krásný podzimní den všem!


Do konce roku, ač to zní děsivě, už moc času nezbývá. Oproti tomu mám ale rozsáhlý seznam věcí, akcí, úkolů a cílů. Jsem člověkem, který nedokáže chvíli jen tak sedět a nic nedělat. Jenže času je málo a přiznávám, že často i energie.

1. Jít volit, zajímat se o politiku, politiky a to, co se děje v mé rodné zemi. Považuji tohle téměř za povinnost každého občana a absolutně nechápu flegmatičnost některých (nejen) vrstevníků.

2. Dál běhat, protahovat se, cvičit jógu. Mé tělo mi bude vděčné.

3. Zkoušet nové recepty z FOODu, internetu nebo různých pořadů.

4. Jíst pravidelně a zdravě. V současné době mám pracovní přestávku tak, jak to vyjde, spíš později než včas a stravování v práci je pouze formou studeného obloženého talíře. Chci si začít nosit své jídlo a jíst lépe!

5. Víc číst. Knihy mi chybí, hodně. Zařídila jsem si průkazku do pražské městské knihovny a dennodenní jízda metrem je dobrým prostorem pro louskání nových objevů.

6. Víc šetřit, méně utrácet! K tomu není co dodávat, jsem prostě rozhazovačná holka, co má ráda nové věci, peníze a nákupy..

7. Vyzkoušet alespoň tři nové pražské podniky a zajít alespoň na tři různé akce. Prahu miluju právě kvůli bohatému sociálnímu životu, ale zatím jsem neměla moc času toho naplno využít.

8. Zařídit si předplatné do posilovny a pořídit si veškerou výbavu na sport. Tyhle výdaje jsou důležitější než pátý zimní svetr nebo super roztomilá čepice s bambulí.

9. Trénovat pořádně swingové variace a kroky, na který jsme s J. začali chodit (a zatím nás to baví!).

10. Vidět alespoň tři nové filmy. Ať už v kině nebo z mého dlouhatánského seznamu filmů od Woodyho nebo nějakých super slaďáren.

11. Víc se učit! Bod, který by měl být na prvním místě, protože škola = základ života, škola by měla být v současnosti tím nejdůležitějším a zatím se jí nijak zvlášť nevěnuji. Bohužel.

12. Dělat něco navíc. Letos znovu opět "summitím" na Pražském studentském summitu a ráda bych do budoucna začala působit v nějakém studentském spolku nebo hnutí jako je JDI nebo AIESEC.

13. Smát se, dělat si každý den krásnějším, abych mohla v rámci bilancování tenhle rok zhodnotit co nejpozitivněji.

A jaká jsou Vaše přání, Vaše úkoly nebo výzvy, které máte na tenhle rok naplánovaný a chcete v nich pokračovat nebo jste ještě nezačali?

4 comments:

  1. Téda, ty jdi prostě vzorná holka, až je to nemožný!
    Já jsem bohužel pravý opak bodu jedna. Politika jde totálně mimo mne, vůbec to jejich dohadování se nesleduju, protože vůbec nechápu o čem mluví apod. Vše s politikou mi připadne nudné a ztráta času, opravdu nemám potřebu tyhle věci číst, protože se z toho stejně nic nedovím. Nepřipadám si jako flegmatik vůči tomu, spíš na to nemám mozek. Ty jsi do toho hodně zažraná, rozumíš tomu, studuješ zajímavý obor. Tvůj potenciál a mozek je totálně jinde. Z tebe jednou bude něco hodně! =D

    ReplyDelete
  2. s takovým seznamem bych se uchýlila k pohodlné prokrastinaci, protože do tolika věcí bych se jednoduše nedonutila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. co se politiky týče, trochu se stydím, že toto téma nechávám plynout tak moc mimo mě. nemělo by, vím to. zajímá mě to, baví mě to. štve mě jen fakt, že s tím co se děje nijak nehnu.

      Delete
  3. Budu držet palce, já na seznamy a úkolníčky nejsem, kdykoliv pak vidím, co jsem nezvládla/co bych měla zvládnout nebo stihnout, štve mě to. :D

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!