Sunday 27 January 2013

Je mi divně z naší země .. aneb volila jsem Karla

Je to tak. Pro mě velké zklamání. Snad ani ne z Miloše Zemana, k tomu jen cítím velkou nevoli. Snad spíše z voličů. Z naší země, našeho národa. Mohli jsme mít zase navrácen určitý kredit, určitou úroveň. My si vybereme reprezentaci takovou, jaká je nám blíže. A to arogantního, přisprostlého, nevychovaného člověka, který kolem sebe hází špínu a urážky létají směrem k těm, kteří při něm nestojí. Takový je a bude po dalších pět let náš prezident.

Je mi vážně smutno. Věřila jsem zase na chviličku v mé spoluobčany. Jak je vidět, bylo nás málo. Zvítězila lež, arogance a nesmyslné výroky, které urážely druhou stranu. Děsím se toho, že pravda a láska v naší zemi ještě dlouho vítězit nebudou. Máme takového prezidenta jakého si zasloužíme? Možná ano.

Lidé si vybrali i názory médií, zjednodušené argumenty, nenahlédli sami dále, více, podrobněji, hlouběji. Stačila jim jedna věta. Jedna věta v tak neskutečně negativisticky a útočně laděné kampani. Škoda jen, že to nebylo třeba velmi zkratkovitě, avšak výstižně laděné video Jana Urbana, které by náš národ ovlivnilo.

Je ale holt demokracie a ani mě nezbývá nic jiného než respektovat názory druhých, většinovou volbu a nechat tedy Miloše býti i mým prezidentem. Avšak pro mě vyhrál Karel. A prohrál náš národ. I já. Cítím osobní prohru. Mé snahy se netýkaly pouze vhození lístku do urny, možná i proto je zklamání trochu hořčí než jindy.

Je to jako když prohraje český hokejový tým na mistrovství světa. Jenže to je na rok. Prezidenta, kterého jsem nechtěla a nechci, budeme mít let pět. Proto i zklamání bude trvat déle.

12 comments:

  1. Taky jsem zklamaná :( a co mě na*ralo nejvíc bylo když Klaus prohlásil, že" pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí". Nechápu, kde bere tu drzost vůbec něco takovýho vypustit z pusy, obzvlášť když Karel rozhodně nebyl ten, kdo měl kampaň postavenou na lžích a křivých útocích.
    I když, od státu, kde jsou nejčtenější noviny Blesk jsme ani nic lepšího čekat nemohli. Jaký stát, takový prezident...
    ale jedna věc mi radost udělala, a to, že kolem sebe vidím plno mladých lidí, kterým není ukradený co se okolo nás děje

    ReplyDelete
  2. Zeman není můj prezident a nebude.
    Volila jsem Karla a to je pro mě prezident.
    8.3. 2013 pro mě začíná pětileté období bez prezidenta.

    ReplyDelete
  3. Souhlasím s tebou !
    Sice jsem ještě nemohla volit , ale zajímám se o to a prostě pro mě byl Karel taky blíž... Zeman je švejk , je to trapnej vlezdoprdel a mě je taky zle z naší republiky je úplně zkažená .. Chtěla jsem jí dát šanci , ale těším se až se odstěhuju za hranice ... :(
    A navíc češi jsou taky zkažení , není tady koho volit a když se může , volí se to nejhorší zlo ... AcHJO chtěla bych být hrdá na svůj národ , ale někdy to fakt nejde ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. stěhovat se kvůli tomu asi nebudu, ale i mně je smutno z toho, jaký náš národ z většiny je ...

      Delete
  4. Já kvůli tomu i brečela a trpím od té doby co se stalo tohle neštěstí. ČR měla obrovskou možnost zvolit si prezidenta, který by tuhle zemi alespoň trochu vytáhl z těch sraček, v kterých je. Jenže ne, lidi tady jsou hloupí a věří všem těm lžím. Jsou hrozně splachovací a jejich argumenty, že Karlovi nejde rozumět je "rozesmívaly". Po dalších pět let pro mě žádný prezident existovat nebude, já si totiž lháře Zemana nevážím.

    ReplyDelete
  5. byla to velká příležitost a obávám se, že podruhé už taková nebude. přece jen už je v pokročilém věku a i to byl mimochodem argument lidí, proč ho nevolit. no ale i tak, taková oosbnost mezi zbylými kandidáty nebyla .. jinak z těch argumentů, proč ho nevolit, které zveřejňoval v sobotu při vyhodnocování voleb Moravec, mi bylo smutno. mýlila jsem se, že lidi přeci jen nejsou tak povrchní. jsou. argument že mu není rozumět a že je starý, to pro mě nejsou argumenty ale výmluvy. a že neni Čech, to snad ani nemůžou myslet vážně. vidíš, že méně lidí hodnotilo člověka, jeho hodnoty a postoje, jeho osobnost. více bylo těch, kteří jsou zřejmě stejní jako Zeman ... co dodat. jinak by ho nevolili.
    co musím uznat, tak to je to, o čem mluvit v tom sobotním pořadu ten pan sociolog či kdo to byl, kdy hodnotil kampaně a říkal, že Karel se zaměřil především na mladou generaci a to mu vyšlo skvěle. pankáč asi zaujal. ale ty starší voliče asi tak moc ne. na ty se až tak nesoustředil ... ti starší volili Zemana, protože ho znají z dob minulých .. můj děda by ho zřejmě taky volil, si myslim ..

    no nic. musíme se sebrat a jít dál. najít si jiné příležitosti (pryč od politiky), za co bojovat, když toto nevyšlo.

    ReplyDelete
  6. přesně :( taky jsem byla pro Karla, nechápu jak lidi můžou dát přednost sprostému kořalovi před noblesou a pravdomluvností..
    a to jen proto že tu máme primitivy, který slepě poslouchají lži a pomluvy Zemana mířené na Karla.. spojit ho s fašistama, označit že jejich hrádek je plnej hákovejch křížů a shazovat jeho manželku, CO ZA BURANA TO DĚLÁ?
    A to že se omluvil ho vůbec neomlouvá, tohle vůbec neměl vypouštět z úst..
    Hlavně že teď už se začal veřejně pakovat s Šloufem a spol..

    ReplyDelete
  7. souhlasím do posledního puntíku!! Nechápu,jak si český národ mohl zvolit takového člověka,jako svého reprezentanta a zástupce...už se těším,až jeho období zkončí ,ikdyž ani ještě nezačalo :-/

    ReplyDelete
  8. Já jsem ještě volit nemohla, tak jsem nad tím moc nepřemýšlela, protože bych to svým způsobem ovlivnit nemohla. Mně od začátku byla nejsympatičtěší Táńa Fisherová. A když šlo do tuhého, tak jsem nebyla ani moc pro jednoho. Svým způsobem jsou oba blbouni. Ale Zemana fakt moc nesnesu...

    ReplyDelete
  9. Jsem zvědavá pro koho z vás bude těch nadcházejících 5 let období smutku, hrůzovlády a nenávisti. Spíš bych tak řekla, že asi pro nikoho. Prezident nám je po celý čas vlastně úplně ukradený a jedinou možnost ho vidět v plné funkci-novoroční projev, stejně většinou prospíme po Silvestru..
    Přijde mi to jako hrozná mediální masáž mladých lidí na facebook, youtube, kdekoliv..
    Zeman je špatnej, Karel je dobrej. Zemena nesnáším, Karla miluju. Jenž svět neni černobílej. Každej měl svoje pro a proti. A každý volič má jiný preference. A teď nenarážim na to, že Karel "není čech", "neumí mluvit" ale i na ostatní věci, které na něm prostě dokonalé nejsou.
    btw, volila jsem Táňu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, dnes je mi fakt divně, když vím, že tam nastupuje právě Miloš. netvrdím, že to bude hrůzovláda, spíš ostudovláda?

      myslím, že to není jen o mediální masáži, tedy u mě rozhodně ne.

      Karel je dobrej, i se svýma chybama. Miloš možná není špatnej, ale rozhodně ne prezident mého srdce. A nikdy nebude. Už je (a hlavně) pro to chování.

      Delete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!