Saturday 29 September 2012

Autumn time

Konečně je tu podzim, mé nejoblíbenější roční období. Sice jsem si říkala přes léto, že podzim nechci, ale jakmile byla příležitost natáhnout kozačky, zachumlat se do šály a do tašky hodit deštník, mé srdce zaplesalo.


Podzim je pro mě začátkem něčeho nového, asi i proto, že jsem již několik let zvyklá na vstup do nového ročníku, s Úžasňákem jsme se také dala dohromady na podzim a určitě se událo spoustu dalších věcí. Proto pro mě září nebo podzim všeobecně znamená něco nového, nutnost vše zlepšit před zimou, abych se k zimnímu "spánku" ukládala bez zbytečných starostí.



Miluju (a to nejen na podzimu)

  • nádhernou změnu v přírodě, kdy se vše barví do příjemných hnědých, žlutých, oranžových a červených odstínů, které nikde jinde než venku neuvidíte.
  • svoje kozačky, oxfordky (ty tahám pořád, chudinky budou mít za chvíli prochozené podrážky), šátky, šály, svůj skoronový trench-coat a taky spoustu oblečení, které zatím mlsně obhlížím v obchodech a mám na něj zálusk → need money!!
  • termo hrneček plný horkého čaje nebo kafe, se kterým ráno dobíhám autobus nebo večer jezdím vlakem z práce
  • hezké chvilky s Úžasňákem trávené pěkně pod peřinou. Těším se i na jeho páteční návraty, vždy jsme si o tolik bližší a vzácnější, když se vídáme jen o víkendech. 
  • burčák, višňák a za chvíli i svařák, který vždycky tak krásně provoní byt
  • dýňovou polévku, kterou zítra budu vařit poprvé
  • školu a všechny ty povinnosti kolem, kteýrch bývá v prvních měsících nejvíce. Ano, je to divné, ale mě to prostě baví. Nemohla bych letos po maturitě skončit a jít pracovat, nestudovat, nevzdělávat se.. Chyběly by mi moje pastelky, pěkně vedené sešity nebo prsty opatlané bělítkem. Chyběl by mi i ten stres před písemkou a vykládání, že to váážně neumím. Mimochodem, mám 2 z testu z matematického semináře! Třikrát sláva, asi půjdu na MATFYZ (no dobře, to zas nemyslím tak vážně, ale maturita z matiky visí ve vzduchu).

Mám taky ráda Vás, Vaše milé komentáře, které mi za chladnějších večerů, kdy jsem po celodenním shonu unavená, udělají velkou radost. Hlásím tedy návrat do blogového světa a budu se na Vás těšit zase u příštího článku. Mezitím mi napište, proč máte nebo nemáte podzim rádi Vy. :)

13 comments:

  1. vidím, že máme obě dneska podzimní náladu:))
    s přítelem se taky vídám jen o víkendech, alespoň jsme si tak vzácnější:)

    ReplyDelete
  2. Já ho teda mám ráda ze všeho nejmíň, ale tomu letošnímu hodlám čelit s úsměvem, teda aspoň se snažit mračit míň než bude nutné :-)

    ReplyDelete
  3. Nikdy mě nanapadlo dívat se na ten šedivý depresivní podzim takhle. Asi budu muset změnit názor - díky! :)

    ReplyDelete
  4. Já naprosto miluju podzimní přírodu a ač právě díky škole nemám moc času na procházky a brouzdání ve spadaném listí, tak mi často stačí jen vidět po cestě do školy z okénka zlátnoucí listy, a pasoucí se koníky, kterých je po cestě do školy k vidění požehnaně a hned mám o něco lepší náladu...nicméně jak začne pršet a být opravdová zima a já náhodou nejsem dostatečně vybavena tak to mívam teda pěnu u pusy:DDD

    ReplyDelete
  5. Krásně jsi to napsala :) Miluju podzim a celou tuhle atmosféru okolo :)

    ReplyDelete
  6. Fellow nerd *hug*
    k té dvojce gratuluju, to je super :)

    ReplyDelete
  7. Nemám ráda podzim, protože na podzim prší a mně to hatí plány s běháním a kroutí se mi vlasy :D

    ReplyDelete
  8. Já mám ráda tuhle část podzimu, kdy je barevné listí a ještě semtam vykukuje sluníčko :)

    ReplyDelete
  9. Podzim mám taky nejraději, ty barvy listí působí hrzně romanticky

    ReplyDelete
  10. já podzim nemusím, ač jsem na podzim narozená a s přítelem jsme se též seznámili na podzim :)

    Hodně štěstí s maturitou ;)!

    ReplyDelete
  11. Nejmilejší článek. Úžasně mě naladil na příjemné podzimní radovánky ;-).

    ReplyDelete
  12. Milá slečno L., kampak jsi se nám ztratila? :) Chybí mi Tvé články :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!