Wednesday 2 May 2012

COOKING: Dušená mrkev

Mrkev je jedna z mých oblíbených potravin, upravovaná na všechny možné způsoby - třeba dušená nebo i v syrovém stavu. V rámci zdravějšího stravování Vám přináším recept na svou oblíbenou úpravu mrkve.



Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka (popř. jiné tvary) a zlehka orestujeme na másle. Poté zalijeme vodou a nechám do měkka dusit (nebo do té doby, než se vyvaří voda). Ochutíme cukrem, octem nebo citronovou šťávou a zaprášíme hladkou moukou (cca 1 lžicí). Necháme ještě krátce podusit a podáváme. Jako přílohu volíme brambory nebo můžeme přidat i kousek vepřového masa pečeného v troubě s kmínem (tak ji mám nejraději).
Můžeme použít i baby mrkvičku, ta je báječná a má svou zvláštní sladkou chuť.


Dobrou chuť! ;)

3 comments:

  1. Náhoda :) zrovna dnes jsem ji vařila :)

    ReplyDelete
  2. Zajímavé, že spousta lidí v mém okolí ji fakt nesnáší, za to já bych jí mohla jíst pořád, také můj oblíbený oběd nebo véča :-)

    ReplyDelete
  3. Vím, že spousta lidí dušenou mrkev nesnáší, já k nim ještě donedávna patřila, i když tu maminčinu jsem vždycky snědla, aspon trošku. Ale poslední dobou si ji od mamky dávám čím dál tím víc a miluju ji! Tu břečku z jídelny nemůžu ani cítit ovšem :D

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!