Tuesday 22 November 2011

Christmas mood




Cítím Vánoce. Ve městě září výlohy, ve skříni už na mě čeká malý stromeček, který první adventní neděli ozdobím a postavím si ho na stoleček. Vybírám cukroví, které letos upeču. Přemýšlím nad dárky - jak těmi pro mě, tak pro okolí. Mám dilema, co komu pořídit. Těžké je to pro sourozence, pro J. už mám pár nápadů, tak uvidíme, který nakonec zvítězí. Co dáváte Vy svým blízkým? :) Napadlo mě, že bych mohla dárky trochu víc zosobnit nějakým vyrobeným kouskem. Hrozně ráda taky dárky balím, vyrábím mašle, popisky, .. První adventní neděli si zapálím svíčku a budu psát Ježíškovi..


Těším se na pohádky, krásnou atmosféru, rodinnou pohodu, spousty jídla a vůni jehličí. Půjdeme se podívat na rozsvěcení stromu na náměstí. Budeme popíjet svařáka nebo si vařit vánoční čaj. Plácat jedno přes druhé, až nás budou bolet břicha z přecpání. Chroupat sušené ovoce a oříšky. Ojídat čokoládové figurky ze stromu.

Je toho spoustu, Vánoce jsou nejbáječnějším časem roku. Co máte na nich nejraději Vy? :)

6 comments:

  1. Vánoce jsou cítit ve vzduchu :))) Ty už si dáváš stromeček takhle brzo? To já už později, aby mě neomrzel. Ale těším se jak udělám vánoční výzdobu. V neděli je u nás rozsvícení vánočního stromečku na náměstí, ale asi si mi nevyjde abych se tam mrkla, tak snad se letos mrknu na nějaké vánoční trhy, buď do Brna nebo Prahy :) Co se týče tech dárků - letos budu dávat asi jen ty vyrobené :D protože nemám absolutně korunky, ale babča s dědou ocení ty zhotovené :)) Jáááj tys mě tak navnadila. Já mám nejradči pohádky a u toho cukroví :)) Normálně už mám v hlavě vymyšlený speciální vánoční design, ale na ten je ještě opravdu brzy :D

    ReplyDelete
  2. No udělej - já tam budu mít převážně dietní a zdravé "dobroty" a ty žádnou dietku nedržíš takže si myslím, že se tvé jídlo bude orientovat jiným směrem, ne? A i kdyby ne, je to jedno, já budu věrný čtenář těchto článků, protože kde je jídlo, tam je Cler :D

    Ukuchti :) Já mám na vaření času až až, a z nudy i peču, takže asi tak. A mamka si už začínám pěkně vybírat co by si druhý den dala :D Zítra možná budu dělat bramborovou kaši a kuřecí řízečky obalené v cornflakes :P

    ReplyDelete
  3. abych ti pravdu řekla, taky na mě ta vánoční atmosféra trochu doléhá :) v Praze se tomu nevyhneš, tam to všechno zdobí světýlky a všude jsou v obchodech už výzdoby :)
    já si Vánoce volni neužila VŮBEC. měla jsem nervy v kýbl ze zkoušek, vůbec jsem ani nepostřehla, že byly. letos to asi nebude o nic jiné, ale nechci si to pokazit úplně a tak se budu snažit se co nejvíc naučit už na testy, které píšeme v prosinci a v lednu pak bude jen ústní zkouška, což bude v podstatě to samé, jen v ústním podání. tak .. snad si pár chvil na Vánoce čas udělám. Ježíškovi musím psát už teď, jelikož na mě naléhá :D co ostatním koupit, netuším, hlavně nevím z ČEHO! práce tento měsíc bylo TAK málo, až mi z toho neni dobře!

    ReplyDelete
  4. jéé ty jsi to tak krásně napsala! Já miluju Vánoce a miluju, když semnou někdo sdílí stejnou radost z nich! :)

    ReplyDelete
  5. Mam na nich rada to same co ty.. hlavne atmosferu, lasku, radost, cukrovi, svicky, pernicky... :) Tak preju at se ti i letos vydari krasne :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!