Sunday 20 November 2011

17 November in Prague

Ve čtvrtek jsem byla za J. v Praze. Stává se z toho tradice, byla jsem tam už podruhé na 17. listopadu. Nejprve jsem SAMA (!) musela dorazit na jeho kolej - pouze mi zadal adresu a já si musela vyhledat spojení metrem i následnou pěší část cesty. Měla jsem z toho docela strach, ale naštěstí jsem všechno bez problému zvládla a na kolej dorazila dokonce dříve, než J. předpokládal. :) Potom jsem se seznámila s jeho spolubydlícím, kterého jsem vyrušila, když se zrovna vrátil ze sprchy, takže hned takový trapný moment. :D Ten se poté raději nenápadně vytratil s tím, že se jde podívat, kde se zapalují svíčky a slaví 17. listopad.



Úžasňák mě provedl po koleji a mohli jsme vyrazit procházkou na Neviditelnou výstavu (o té se více rozepíšu v následujícím článku). Po výstavě, která mi přinesla neskutečný zážitek, jsme se vyrazili najíst do KFC, kde mě J. pozval na oběd. Po Be- Smartu, který miluju, jsme se na chvíli zastavili v My na Národní třídě a šli se projít na Karlův most a do okolí. Mám moc ráda atmosféru na Karlově mostě, všichni ti umělci a prodavači, hodně cizinců.. 

Poté mě Úžasňák překvapil capuchinem a horkým lesním ovocem se zmrzlinou v jedné pohádkové kavárničce, která se dokonce Pohádka jmenovala. Paní servírka byla spíš nepříjemná čarodějnice, my si ale odpoledne zkazit nenechali! Malé občerstvení bylo zasloužené, hledali jsme tenhle podnik hodně dlouho, málem jsme ho ani nenašli.. 

S plnými břichy jsme vyrazili na tramvaj a vše nám časově vycházelo akorát. Jenže já se chtěla ještě projít po nábřeží a tak jsme měli jet jinou tramvají. Jenže čekání na tramvaj bylo pořád delší, až nakonec dorazili policisté, kteří nám oznámili, že kvůli protestům, které jsou v centru, nepojede žádná tramvaj, leda metro. jenže vstup do metra daleko, tak jsme se rozhodli, že rychlou chůzí projdeme centrum pěšky. Bohudík po krátké chvíli na zastávce na Národní třídě zastavila tramvaj a my spolu s dalšími mnoha lidmi naskákali dovnitř. Vše jsme tedy stihli, ještě jsme si po vyzvednutí věcí na koleji mohli dát na Černém mostě pizzu a vyrazili směr Jablonec. Hold policisté..

Den jsem si velmi užila i přes nepříznivé počasí a smog, který byl nad Prahou dost znatelný, ale vznášel se naštěstí dostatečně vysoko. Jezdíte rádi do Prahy? :)

16 comments:

  1. ano ano nechám to volný průběh :))) abych pravdu řekla chlapů mám tak nějak dost, už aby byl leden a já tradá pryč :D

    Jsi šikovná, že si to zvládla, já bych se začala vztekat, že to nenajdu, hlavně bych se ztratila už v metru, já ho nesnášim. O neviditelné výslavě už jsem slyšela, u Danči, ale určitě se rozepiš, bylo to zajímavé :))) Hele vy jste se tam jenom cpali, já chci taky jak mluvíš o tom lákavé jídle :P Ale zná to pěkně, hlavně, že jste si udělali krásný den. Jestli jezdím ráda do Prahy? Ne. Můj ex byl z Prahy tak mám celou prahy spjatou s ním. Já miluju Brno :))

    ReplyDelete
  2. Já spíš ráda jezdím do Liberce a pak se nerada vracím do Prahy ačkoli jsem pražák. Je mi tu dusno.. hlavně když se od busu dostanu domů jedině metrem, to na mě vždy padne tíživá nálada. Ale zas Vánoce vypadají krásně jedině v Praze z těch českých měst :)

    ReplyDelete
  3. Prahu mám ráda, i když tam jsem skoro denně, pořád se mi neomrzela a pohlížím na ni jako na významné a krásné město. nedostatky má, to asi všechna města, ale to hezké je stále hodně v popředí. s blížícími se Vánoci začíná být ještě pěknější :) těším se na rozsvícené světýlka všude na stromech a budovách a tak a na vánoční trhy a tak, na tu atmosféru.
    nechápu, proč u nás v ČR jsou servírky, prodavačky a jiné TAK nepříjemní. je to tím, že ta restaurace, nebo ten obchod není přímo jejich - proto jim je ukradené, jak se zákazník cítí a jak se mu tam líbí. ale chování personálu dokáže opravdu hodně ovlivnit to, jestli tam člověk příště půjde nakupovat nebo si sednout na kávu ... tohle je naše velké mínus. chápu, že třeba zákazník může bejt tak dotěrnej, že to až naštve, ale nemusí to odskákat všichni ostatní, že ... njn.
    jinak jsem ráda, že jste se byli podívat na té Neviditelné výstavě a těším se na tvé vyprávění a dojmy :)
    v té Sephoře jsem za to líčení nic neplatila, paní mě tam zatáhla sama a bylo to prostě JEN TAK, aby třeba poradila co a jak a seznámila mě s některými produkty značky. kamarádka, která v tom líčení není až tak zběhlá, se třeba přiučila velmi :) já až tak ne, znám všechno z internetu. ale bylo to super a obě jsme odešly hezky nalíčené :D na to, že jsem se ten den téměř nelíčila, mi to spíš prospělo.

    ReplyDelete
  4. Tak to jsi dobrá, že jsi trefila :) Já bych se beztak ztratila :D
    Úžasňák studuje teď prvním rokem v Praze? :) Taky bych ráda měla s milým nějakou tradici, třeba výlet do Prahy :) Asi na jaře tam pojedeme.. :)
    Prahu mám ráda, ale jen na výlety a krátkodobé pobyty.. Bydlet bych tam asi nechtěla :D

    ReplyDelete
  5. zvažovali jsme doma pro a proti
    a nakonec usoudili, že než si půjčovat šaty za 6tisíc, nechám si je ušít a využiju je i do budoucna

    ReplyDelete
  6. P.S.: stále Ti příjdou moje články tak nudné?

    ReplyDelete
  7. já jsem ráda i za kritiku. Sama dobře vím, že některé články nejsou ono. Mám totiž vysoké nároky i na ostatní bloggery, které sleduju, včetně sebe :D
    Kdybys věděla jaký blbý pocit mám, když se mi článek nezdá :D A pak ještě do toho pár anonymů a už bych rušila blog

    ReplyDelete
  8. Přítel je liberečák takže za ním :) normálně jezdím každý víkend

    ReplyDelete
  9. udala jsem si na nový rok předsevzetí publikovat články denně a tak bych to ráda dodržela. Na druhou stranu mě tohle předsevzetí nutí více přemýšlet nad tím, kdy co uveřejnit a jsem tím o něco více kreativnější, než kdybych přidávala jeden článek týdně. Vím, že by to mělo být právě naopak, ale u mě to je to takto

    ReplyDelete
  10. Fakt? no já určitě taky nebyla první, takže klidně nad tím uvažuj dál - taky se ráda kouknu :) mě teda ta pomerančová vůbec nejede, ble :D věc chuti :D áá skromná nejsem, jen mám všechno takže už víc chtít ani nemůžu :D

    ReplyDelete
  11. Takže mi ještě budeš dělat chutě, no to si skus :D

    ReplyDelete
  12. tohle je první rok, co mám dárky nakoupené tak brzo. většinou je kupuju tak čtrnáct dní před Vánoci :D tenhle rok jsem se polepšila :D

    jo to máš pravdu, jen mi občas přijde že moc předražené :-/

    ReplyDelete
  13. my tam s mamkou většinou lovíme ve slevách :D protože litra za svetr se nám dávat zrovna nechce :D nebo 800 za halenku :D

    ReplyDelete
  14. Hmm... Aj ja chcem kamarátových spolubývajúcich prekvapovať v sprche ale ešte nikdy sa mi to nepodarilo :D Pekný článok ;)

    ReplyDelete
  15. tiež som bola v Prahe..a keďže viem aké to tam je tak závidím !!

    ReplyDelete
  16. Na tvůj blog jsem teď narazila když jsem pročítala stránky Ceady. Krásně píšeš a stylizuješ věty :)

    A když jsem dočetla tak hle, co nevidím, Jablonec! Ty z Jablonce pocházíš? Bydlím asi tak 2km od města :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!