Ingredience:
- 500 g bůčku bez kosti
- 250 - 350 g eidamu
- zhruba 300 ml mléka
- sůl
- pepř
- strouhanka (popřípadě ještě hladká mouka a rozšlehané vejce)
- olej, sádlo či máslo na smažení
- brambory, mléko, sůl na kaši
Bůček zbavíme svrchní kůže, nakrájíme na kostky a rozemeleme pomocí robotu či strojku na maso. Na struhadle najemno nastrouháme sýr a přidáme k masu. Zalijeme mlékem a vypracujeme hmotu, která nám bude držet pospolu. Přidáme sůl a pepř podle chuti a obalíme buď jako řízek v trojobalu nebo jen ve strouhance. Smažíme přibližně 10 minut na každé straně v rozpáleném oleji - záleží na typu trouby, grilu či jiného spotřebiče, ve kterém holanďany připravujeme. Podáváme s kaší.
Dobrou chuť!
Ten jsem nikdy moc nemusela :D jako na vsechno co je z masa, jsem hrozna. Ale mate pravdu s tim vztahem na dalku, ja jen mluvim z vlastni zkusenosti, to vis stary dobry V me zase stve, ale tentokrat uz je mi to fakt jedno :D
ReplyDeleteVypadá to jako karbenátky, dobře! Naše rodina taky nejí zdravě, ale u obědů mi to zrovna nevadí, maso mám ráda :)
ReplyDeleteJojo ty moji ze tridy nejsou spatni, no bylo to vtipny jak se tam vsichni zacali bavit spanelky a ja tam je tak stala, tak za mnou ten jeden prisel a zacal se semnou bavit anglicky, mily ;) ale doufam ze jeste nekdo pribude, jsme jen ctyri ve tride :D
ReplyDeleteMám to stejné. Mamka kvlki taťkovi vaří hlavně tradiční česká jídla a moje dietní recepty si můžu strčit maximálně za klobouk. Naštěstí jím doma jen jednou týdně a pak na zbytek týdne zmizím zpět do Brna.
ReplyDeleteProtáhnout se u úklidu? Teda, mě z toho vždycky tak bolí záda, že to raději přenechávám jiným O:-) :D
Holanďák, zvlášť pokud je v něm hoooodně sýra, docela můžu, i když normálně mi mleté maso moc nejede. A s "brkaší" jedině! :-) A máte krásné talíře :-)
ReplyDelete