na těsto:
- 4 vejce
- 2 lžičky kakaa (na vaření)
- 350 g polohrubé mouky
- kypřící prášek do pečiva
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g oleje
- 120 g vody
na "polevu":
- 4 větší jablka
- 3 lžíce cukru (+ cukr do pudinku - dle návodu)
- 1 vanilkový pudink
- 0,5 l mléka
+ šlehačka na ozdobení
Postup:
Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný tuhý sníh z bílků (po otočení mísy nesmí vypadnout - tak to testuji já a zatím nikdy nevypadl), vodu a olej. Pečeme cca 30 minut při teplotě 150° C.
Oloupaná jablka podlijeme trochou vody a rozvaříme s cukrem, přidáme k nim uvařený pudink (dle návodu na balíčku). Po vychladnutí buchtu polijeme touto směsí a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Poznámky:
Tuto jednoduchou buchtu jsme párkrát pekly s mamkou. Je lehká, výborná (miluju kombinaci jablek a pudinku!), těsto má pudinkovou konzistenci. Pokud dáte více kakaa, nic nezkazíte (hlavně nedávejte Granko!)
Tento recept mám z časopisu "Pošli recept!". Myslím si, že to není žádné porušování autorských práv, jen chci tuto chutnou buchtu doporučit dalším lidem. :)
Doba trvání: cca 60 minut
Počet porcí: 6
Těším se na foto. Puding samotný moc nemusím, ale v buchtách ho mám ráda. Takže určitě někdy vyzkouším =)
ReplyDeleteHned zítra peču! :) Milá lovestory, právě jsi mě okouzlila svým blogem, na kterém si připadám jako ve snu. Čím to?! Prosím více příspěvků a zamilovaných myšlenek! :)
ReplyDelete